Γεννημένη στην Ελλάδα, η Μπέλα Λουλουδάκη είναι Αρχιτέκτονας που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza. 

PORTRAIT Η Bela Louloudaki συνδυάζει μοναδικά την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κοσμημάτων

Μετά το τέλος των σπουδών της, έμεινε και εργάστηκε σαν αρχιτέκτονας για πολλά χρόνια στην Αιώνια Πόλη. Παράλληλα καλλιέργησε και το άλλο της πάθος, τον σχεδιασμό κοσμημάτων. Ήταν τότε που δημιούργησε και την πρώτη της συλλογή, με ημιπολύτιμους λίθους, για το τότε ονομαστό και πολύ ιδιαίτερο concept store TAD.

A1 Η Bela Louloudaki συνδυάζει μοναδικά την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κοσμημάτων

Αφού επέστρεψε στην Αθήνα, δημιούργησε το δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο στο κέντρο της πόλης με διευρυμένη δραστηριότητα στην Ιταλία. Κατόπιν με τον συνεργάτη της Marco Valenti, το 2018 δημιούργησαν πια και τη νέα τους έδρα στην Ρώμη. Το στούντιο τους αναλαμβάνει την αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή κτιρίων (κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία), interiors, εκθεσιακούς χώρους και installations.

MAMMOTH SLOWFOOD RESTAURANT VRILISSIA Η Bela Louloudaki συνδυάζει μοναδικά την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κοσμημάτων

Από την αρχή της καριέρας της, η αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια κοσμημάτων Bela Louloudaki ήταν γνωστή για τη χρήση του χρώματος. 

 «Δεν φοβάμαι τα χρώματα και τα σχήματα. Για μένα είναι ευκαιρία για παιχνίδι, από εκεί αντλώ την δύναμη μου. Προτιμώ να μην παίζω με ασφάλεια, η ζωή από μόνη της είναι δύσκολη και συμβατική πολλές φορές, οπότε όταν μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να τολμώ και να «επαναστατώ».

STAND FOR DANESI CAFFE @METROPOLITAN EXPO Η Bela Louloudaki συνδυάζει μοναδικά την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κοσμημάτων

Δεν με γοητεύουν τόσο οι δεδομένοι χρωματικοί συνδυασμοί, αυτοί που το μάτι δηλαδή έχει ήδη αποδεχτεί, επιδιώκω κάθε φορά να είναι μια μικρή ανακάλυψη/πρόκληση. Χαρά μου είναι οι άνθρωποι να νιώθουν ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι μπαίνοντας μέσα σε ένα χώρο που έχω δημιουργήσει, ή επιλέγοντας ένα κόσμημα μου. Δεν πίστεψα ποτέ πολύ στη μόδα. Mε οδηγούν περισσότερο η εν συναίσθηση προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Αναζητώ έμπνευση στην άμεση επαφή, μου αρέσει να ακούω και να δημιουργώ δεσμούς, να κατανοώ τις ανάγκες και μετά να βρίσκω λύσεις. Κάθε νέο έργο πρέπει να είναι μια κενή σελίδα. Αποφεύγω να εστιάζω σ’ ένα στιλ, παρατηρώ ό,τι με περιβάλλει και ψάχνω. Ακόμα και ότι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου υποσυνείδητα είναι μια μορφή συνεχούς έρευνας χρήσιμης για τη δουλειά μου.» 

C Η Bela Louloudaki συνδυάζει μοναδικά την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κοσμημάτων

Το πάθος της για το σχεδιασμό κοσμημάτων εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, για να δώσει μια πολύ μοντέρνα ερμηνεία στο κύριο πια υλικό της, τον πηλό. Ο πηλός χρησιμοποιείται είτε στη φυσική του μορφή, είτε ενβαφτισμένος σε χρυσό 24 καρατίων, αφού έχουν προηγηθεί ενβαφτίσεις σε μπρούτζο και καθαρό ασήμι για καλύτερη πρόσφυση. Εντυπωσιακή και η παρουσίαση της συλλογής της jewellery for the curious κατά την διάρκεια της εβδομάδας design στο Μιλάνο, στους χώρους De_padova, Molteni και Rossana Orlandi.

D1 Η Bela Louloudaki συνδυάζει μοναδικά την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κοσμημάτων

Υλικό, χρώμα και καθαρές γραμμές, είναι η ουσία των μοναδικών χειροποίητων κοσμημάτων της. Μέσα από κάθε κομμάτι, αποκαλύπτονται η φύση της ως αρχιτέκτονας, η μακροχρόνια σχέση της με την Ιταλία και οι βαθιά ελληνικές της ρίζες. Οι συλλογές της είναι εκλεπτυσμένες, διακριτικές αλλά όχι συμβατικές.

B Η Bela Louloudaki συνδυάζει μοναδικά την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κοσμημάτων


Το στυλ και η κομψότητα δεν συγχέονται με την πολυτέλεια και την υπερβολή.

D2 Η Bela Louloudaki συνδυάζει μοναδικά την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κοσμημάτων

Περισσότερα για την Bela Louloudaki, καθώς και τα κοσμήματά της μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!
Tags

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.