Με βαθιά ιστορία, έμφαση στη λεπτομέρεια και μια ζεστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε αριστοκρατικό σαλόνι, το Cova Astir Marina υπόσχεται έχει γίνει ο νέος αγαπημένος προορισμός στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης.

3 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

Στο Cova Astir Marina όλα είναι μέρος μιας ξεχωριστής εμπειρίας: Μυρωδιά από φρεσκοζυμωμένα κρουασάν, παραδοσιακές τάρτες και πάστες, κέικ, αυθεντικός ιταλικός espresso και aperitivo κατακλύζουν τον αέρα, ενώ η αρχοντική του διακόσμηση σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στο πρώτο ιστορικό καφέ Cova που άνοιξε στο Μιλάνο το 1817.

16 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

Όλα τα γλυκά για τα οποία το Cova είναι διάσημο παγκοσμίως, βρίσκονται σε ένα εντυπωσιακό «window comptoir», μια αριστοκρατική βιτρίνα στην είσοδο της pasticceria, που μαγνητίζει αμέσως τα βλέμματα όλων των επισκεπτών.

12 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

Απολαύστε μια ξεχωριστή εμπειρία πρωινού γεύματος σε μιλανέζικο στυλ, την ίδια στιγμή που το Cova Astir Marina σας περιμένει και για μεσημεριανό γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Όμως η απόλαυση δεν σταματά εκεί, καθώς η Pasticceria Cova Astir Marina κάθε Παρασκευή και Σάββατο προσκαλεί τους επισκέπτες της για fine dining με ιταλικές επιρροές, υπογραμμίζοντας την υψηλής ποιότητας εμπειρία φαγητού και ποτού που πρεσβεύει.

19 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

Το Cova Astir Marina αποτελεί την νέα, συναρπαστική προσθήκη στην μεγάλη οικογένεια του ιστορικού μιλανέζικου brand Pasticceria Cova, που από το 2013 είναι μέλος του Ομίλου LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

5 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ COVA

Το Cova ιδρύθηκε το 1817 και αποτελεί μια από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία στο Μιλάνο, υποδέχοντας τους επισκέπτες στους κομψούς του χώρους με χαρακτηριστικά γλυκίσματα, πρωινά, γεύματα, απεριτίφ και το παραδοσιακό Panettone. Το 1993, το Cova ξεκίνησε τη διεθνή του επέκταση στην Ασία, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημά του στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια φτάνοντας σε νέους προορισμούς, όπως Σανγκάη, Μόντε Κάρλο, Παρίσι, Κουβέιτ, Κατάρ και Σαουδική Αραβία. Μέχρι σήμερα, το Cova μετρά 32 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

10 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ TΗN ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ BRAND

Το 1817 ο Antonio Cova άνοιξε το «Caffe del Giardino» δίπλα στο Teatro alla Scala. Ήταν ένας κοσμοπολίτικος τόπος συνάντησης για τους πατριώτες της επανάστασης της Risorgimento, όπου φιλοξενούσε την αφρόκρεμα της κοινωνίας. Το πολυτελές εσωτερικό του και η πλούσια διακόσμηση του χώρου, το έκαναν αμέσως έναν εξαιρετικά κομψό τόπο που επισκέπτονταν η αριστοκρατική και η αστική τάξη. 

7 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

Ύστερα από την καταστροφή του κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1950 το Cova μετακόμισε από την αρχική του τοποθεσία στη Via Manzoni, στη γωνία της Piazza della Scala στην τρέχουσα διεύθυνση Via Montenapoleone 8, όπου διαμορφώθηκε σε έναν κομψό χώρο επαναφέροντας πολλά από τα στοιχεία του αρχικού. Η αποφασιστική διεθνής επέκταση του brand, που επιθυμούσε σθεναρά ο ιδιοκτήτης Mario Faccioli, ξεκίνησε το 1993 όταν το Cova άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο εξωτερικό στο Χονγκ Κονγκ. Η παρουσία του Cova επεκτάθηκε κατά τα επόμενα χρόνια, και νέα σημεία πώλησης ανοίχτηκαν στην Κίνα, το Μόντε Κάρλο, το Παρίσι και τη Μέση Ανατολή.

9 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

Το 2013, το Cova εντάχθηκε στον ομίλο LVMH για να ενισχύσει τη θέση του ως κορυφαίο ζαχαροπλαστείο στη μιλανέζικη σκηνή και να συνεχίσει την ανάπτυξή του στο εξωτερικό. Ενισχυμένο από την είσοδο στο LVMH, το Cova εδραίωσε την παρουσία του στον κόσμο, χάρη σε νέες συνεργασίες. Το 2017, και μέσα από μία κομψή ανανέωση, το Cova γιορτάζει διακόσια χρόνια δραστηριότητας.

15 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

COVA ASTIR MARINA | Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης 16671 | Τηλέφωνο: 21 4444 8250 | IG: @covaastirmarina | FB: @cova.astir 

1 Cova Astir Marina, η πιο κομψή pasticceria

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά

Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή: 11:00 – 20:00

Παρασκευή & Σάββατο: 11:00 – 23:30

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.