Σύρος…στα Βαπόρια της Ερμούπολης, λίγο πριν από τον εμβληματικό ναό του Αγίου Νικολάου, το Argini Hotel άνοιξε επίσημα τις φιλόξενες πόρτες του, με στόχο να προσφέρει μια πολύπλευρη εμπειρία πολυτελούς διαμονής και διαχρονικής κομψότητας. 

14ros 11233 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Οικοδομημένο το μακρινό 1853 με στόχο να στεγάσει την οικογένεια του Γρηγόρη Πάικου, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, το κτήριο εξυμνεί το μεγαλείο της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ανακαινισμένο με σύγχρονη δεξιοτεχνία και απόλυτο σεβασμό στην διατηρητέα του ταυτότητα ως αρχιτεκτονικό μνημείο από την οικογένεια Πολυκρέτη. 

1drz Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

3syros 10848 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Ένας απαράμιλλος συνδυασμός σύγχρονης πολυτέλειας με στοιχεία του παρελθόντος, όπως η επιβλητική σκάλα φτιαγμένη από ξύλο και μάρμαρο, τα τζάκια και φυσικά η άρρηκτη σχέση του κτιρίου με τον κόσμο της τέχνης το καθιστούν έναν προορισμό από μόνο του. 

4 syros 10856 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Η μεγαλοπρέπεια και η καλλιτεχνική γοητεία του κτιρίου βρίσκονται  σε πρώτο πλάνο, με τις οροφογραφίες και τις τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν συλλογικά από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνταν στο νησί κατά τον 19ο αιώνα, πλήρως συντηρημένες απο την Κλεοπάτρα Τσουράκη. Αναγεννησιακά στοιχεία, μυθικά πλάσματα αλλά και αναπαραστάσεις προσώπων της Ελληνικής Επανάστασης και της Φιλικής Εταιρείας συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής, μια συνομιλία του χθές και του σήμερα. 

36 129339 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Οι ιστορικές μνήμες εναρμονίζονται πλήρως με σύγχρονες αναφορές design από διεθνείς οίκους συντελώντας σε ένα σύνθετο δημιούργημα αρχοντικής φιλοξενίας. Αισθητική και λειτουργικότητα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια bespoke προσέγγιση interior design που τοποθετεί το μάρμαρο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάρμαρα όπως Covelano Macchia Vecchia, Azul Cielo, λευκά μάρμαρα Διονύσου και Grigio Carnico μεταξύ πολλών άλλων, συμπληρώνουν αρμονικά, ως φυσική συνέχεια, την διακόσμηση των δωματίων. 

35s 129323 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Η εσωτερική πισίνα με τα θερμά νερά, το jacuzzi και το hammam αποπνέουν πολυτέλεια και διάθεση για μια ολιστική εμπειρία διαμονής.

2os 10828 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

H ασύγκριτη ομορφιά του Argini Hotel κορυφώνεται στο rooftop που προσφέρει ακαταμάχητη θέα τόσο προς τα αρχοντικά Βαπόρια όσο και τα γειτονικά νησιά. Στο rooftop bar μπορεί κανείς να απολαύσει ευφάνταστα cocktail με ελληνική χροιά και άρτια εκτελεσμένα classics και να χαλαρώσει δίπλα στην plunge pool. 

31os 11221 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

19yros 11187 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Γευστικές προτάσεις σε συνεργασία με τον όμιλο Trastelis στο Elexis Restaurant

Ο Απόστολος Τραστέλης γίνεται κοινωνός στο όραμα του Γιάννη Πολυκρέτη με τον όμιλό του να συνυπογράφει ένα μητροπολιτικό μενού με πινελιές εντοπιότητας και εγχώρια υλικά στην καλύτερη φάση τους. Συνδυάζοντας κοσμοπολίτικο γαστριμαργικό ταμπεραμέντο με βέρα ελληνική διάθεση, ο σεφ του Elexis Restaurant Νίκος Σταμάτης  ενορχηστρώνει ένα μενού με διεθνείς γεύσεις εναρμονισμένες με την ελληνική γη και τις πρώτες της ύλες.

12os 11046 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Αριστοτεχνικά δομημένη, η οινική λίστα προσφέρει επιλογές από τον τοπικό, ευρύτερα ελληνικό αλλα και διεθνή αμπελώνα. Το πρωινό κινείται σε a la carte ρυθμούς με επιρροές από την ελληνική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

6ros 10895 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Εμπνευσμένο από την Αργίνη Μπενάκη – Σαλβάγου, με καταγωγή από τη Σύρο και προσωπικότητα που δεν γνώριζε χωροχρονικά σύνορα, το Argini Hotel κλείνει συνωμοτικά το μάτι σε διακοπές με γεύση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη στο κόσμο για το 2024. 

8s 10933 Argini Hotel, πολυτελής διαμονή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Argini Hotel & Elexis Restaurant

Απόλλωνος 11-13, Ερμούπολη Σύρος, 84100

www.arginisyros.gr 

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.