Ο Αλέξανδρος Λεμονής ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην οικογενειακή επιχείρηση Καλογήρου, ενώ σήμερα με την εταιρεία Asl luxury wines μέσω της ASL IMPORTS έχει την αποκλειστική εισαγωγή στην Ελλάδα των κρασιών il Borro, καθώς και άλλων γνωστών ετικετών.

1image0 1 Αλέξανδρος Λεμονής: "Όταν έχεις το εμπορικό μικρόβιο όλα μπορείς να τα καταφέρεις"
Ο Αλέξανδρος Λεμονής

“Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία σε ηλικία 25 χρόνων στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Φυσικά η οικογένεια μου δεν είναι της νοοτροπίας με το καλημέρα διευθυντής, το αντίθετο, για να πετύχεις στη ζωή σου πρέπει να ξεκινάς από τα χαμηλά. Έτσι και εγώ ξεκίνησα από τις αποθήκες της εταιρείας, μετά στην πώληση, και έφτασα στα τριάντα μου να αναλάβω το κατάστημα της Γλυφάδας. Και μετά, όλη τη λιανική, τις αγορές του ανδρικού, καθώς και τις δημόσιες σχέσεις του Ομίλου.

Η ιστορία Καλογήρου

Η εταιρεία Καλόγηρου ιδρύθηκε το 1890 από τον Κομνηνό Καλόγηρου τον προπάππου μου. Στη συνέχεια η αείμνηστη Άννα Καλόγηρου, η κυρία Άννα, η γιαγιά μου ανέλαβε τα ηνία μαζί με τον αείμνηστο Φραγκίσκο Λεμονή, ασυρματιστή του εμπορικού ναυτικού. Ο Φραγκίσκος Λεμονής μετά από ένα ατύχημα που είχε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το εμπορικό ναυτικό και με αποφασιστικότητα στάθηκε δίπλα στη γυναίκα του Άννα Καλόγηρου, με σκοπό να μεγαλώσουν την εταιρεία. Στην πορεία ο πατέρας μου Κομνηνός Λεμονής ανέλαβε τα ηνία της Καλογήρου και με αρωγό τη μητέρα μου Μαρίνα Λεμονή απογείωσαν την εταιρεία. Ξεκίνησε η Καλόγηρου να εισάγει ξένους οίκους και να κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα.

Αλέξανδρε πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κρασιά; και τι ρόλο έπαιξε στην απόφασή σου η σχέση σου με την οικογένεια Ferragamo;

Ο κλάδος του κρασιού δεν είναι εντελώς ξένος με τον κλάδο της μόδας! Αντιθέτως, το κρασί είναι lifestyle, η μόδα είναι lifestyle! Η εξαιρετική μας σχέση και ο σεβασμός του ονόματος Λεμονή στο εξωτερικό με έκαναν ένα βράδυ να προτείνω στην οικογένεια Ferragamo να εισάγω στην Ελλάδα, τα κρασιά il Βorro, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια.

1agliai Αλέξανδρος Λεμονής: "Όταν έχεις το εμπορικό μικρόβιο όλα μπορείς να τα καταφέρεις"

Το il Borro είναι ένα κτήμα ανεκτίμητης πολιτιστικής, ιστορικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς στην καρδιά της Τοσκάνης. Η οικογένεια Ferragamo το έχει μετατρέψει σήμερα εκτός των άλλων σε ένα οινοποιητικό παράδεισο, όπου παράγονται εξαιρετικές ετικέτες κρασιών – από λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά μέχρι spumante.

1Borro Αλέξανδρος Λεμονής: "Όταν έχεις το εμπορικό μικρόβιο όλα μπορείς να τα καταφέρεις"

image3 Αλέξανδρος Λεμονής: "Όταν έχεις το εμπορικό μικρόβιο όλα μπορείς να τα καταφέρεις"

Και δεν έμεινες μόνο εκεί…

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη… Μέσα σε τρία χρόνια η εταιρεία μας έχει στο πορτοφόλιο της τα οινοποιεία του Francis Ford Coppola, του διάσημου τενόρου Bocceli, το ισπανικό Ego Bodegas και το αργεντίνικο Alpasion.

image1 Αλέξανδρος Λεμονής: "Όταν έχεις το εμπορικό μικρόβιο όλα μπορείς να τα καταφέρεις"

Που μπορούμε να βρούμε τα κρασιά που εισάγεις;

Τις ετικέτες που εισαγάγουμε ο λάτρης του κρασιού μπορεί τις βρει σε επιλεγμένα εστιατόρια, delicatessen & ξενοδοχεία. ( Blue Pine , Barolo , Brunello , Ecali club , Ithaki , Blue Fish , Hotel Grande Bretagne , Elies resort Sifnos , Branco hotel , Pasaji , Athenian deli , Era Nuts , Athens wine tunnel , Il Salumaio di atene)

image4 Αλέξανδρος Λεμονής: "Όταν έχεις το εμπορικό μικρόβιο όλα μπορείς να τα καταφέρεις"

Τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Τα επόμενα βήματα θα έχουν να κάνουν με το ευ ζην, ένα χώρο που ακόμα έχει μεγάλο κενό στην Ελλάδα.

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.