Με εμπειρία που μετρά περισσότερα από 45 χρόνια  στον χώρο της ένδυσης, ο όμιλος εταιρειών LH Group επαναφέρει στην ελληνική αγορά τον διάσημο και άκρως επιτυχημένο οίκο μόδας της Diane Von Furstenberg. Ο όμιλος LH Group και ο οίκος DVF έχουν τις ίδιες αξίες αφού τάσσονται υπέρ της γυναικείας δύναμης με το 80% του εργατικού δυναμικού να είναι γυναίκες. Το νέο κατάστημα DVF θα βρίσκεται στη Γλυφάδα και πρόκειται να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του, για όλες όσες αγαπούν τη μόδα και τις δημιουργίες της σχεδιάστριας.

tumblr ly3jk0WS131r56bid DVF: Η βασίλισσα του wrap dress επιστρέφει στην Ελλάδα

Η ζωή της θυμίζει παραμύθι. Γεννημένη στο Βέλγιο, κόρη της Λίλι Ναχμία, που επέζησε από τη φρίκη του Άουσβιτς, η Diane Michelle Halfin σπούδασε οικονομικά στη Μαδρίτη. Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Egon Von Furstenberg και έγινε πριγκίπισσα στα 22 της χρόνια. Μετακόμισαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ‘60 και έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια στην υψηλή κοινωνία.

tumblr ly3k3nuQER1r56bid DVF: Η βασίλισσα του wrap dress επιστρέφει στην Ελλάδα
Πορτρέτο του Άντι Γουόρχολ, 1974

Η glamorous ζωή και οι ξέφρενες βραδιές της στο Studio 54 συγκέντρωναν πάντα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό που της έλειπε όμως ήταν η ευρωπαϊκή μόδα. Το αμερικανικό στιλ δεν την εξέφραζε καθόλου, με αποτέλεσμα  να αρχίσει να σχεδιάζει τα ρούχα της. Έτσι γεννήθηκε η μάρκα  Diane Von Furstenberg. 

•¾ώÆÅ»»¿ ÃÄ¿ Newsweek Ä¿ 1976

Εξώφυλλο στο Newsweek το 1976

Το 1974 σχεδιάζει το περίφημο wrap dress, το φόρεμα-υπογραφή, που της άνοιξε το δρόμο για μια πετυχημένη καριέρα στο χώρο της μόδας. Χωρίς φερμουάρ και κουμπιά, οι γυναίκες μπορούσαν να το φορέσουν από το πρωί στη δουλειά, έως το βράδυ με κοσμήματα και ψηλοτάκουνα. Ταυτόχρονα sexy και πρακτικό το wrap dress, έγινε το σύμβολο της γυναικείας ελευθερίας. Μέσα σε 2 χρόνια πουλήθηκαν 5 εκατομμύρια φορέματα.

tumblr ly3jp2GevM1r56bid DVF: Η βασίλισσα του wrap dress επιστρέφει στην Ελλάδα

Το 1997 μετά από μια σειρά περιπετειών, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο η Diane von Furstenberg επαναλανσάρει την εταιρία της, με μεγάλη επιτυχία και στις νέες γενιές.

tumblr ly3jstWjtZ1r56bid DVF: Η βασίλισσα του wrap dress επιστρέφει στην Ελλάδα
tumblr ly3jt3wmIv1r56bid DVF: Η βασίλισσα του wrap dress επιστρέφει στην Ελλάδα
tumblr ly3jtetJdc1r56bid DVF: Η βασίλισσα του wrap dress επιστρέφει στην Ελλάδα

Μαζί με την DVF από την τελευταία φορά που επισκέφτηκε την Ελλάδα.  Κομψή και ελκυστική, μου έκανε εντύπωση το πόσο άνετη και φιλική ήταν.

tumblr ly3jtt39RA1r56bid DVF: Η βασίλισσα του wrap dress επιστρέφει στην Ελλάδα

Η αυτοβιογραφία της κυκλοφόρησε το 1998.

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.