Απολαύστε τη μαγευτική εμπειρία του τρύγου του Ξινόμαυρου όλο τον Σεπτέμβριο

LOVE WINE PACKAGE RESORT Mια οινική απόδραση σχεδιασμένη αποκλειστικά για όσους επιλέξουν το The Lynx Mountain Resort

Βυθιστείτε στον κόσμο της οινοποίησης απολαμβάνοντας μια οινική απόδραση σχεδιασμένη αποκλειστικά για όσους επιλέξουν το THE LYNX MOUNTAIN RESORT για τις αποδράσεις του Σεπτεμβρίου. Απολαύστε τη μαγευτική εμπειρία του τρύγου σε συνεργασία με το φημισμένο οινοποιείο Κτήμα ΑΛΦΑ και αδράξτε την ευκαιρία για ξενάγηση στους αμπελώνες, περιήγηση, συμμετοχή στη συγκομιδή και παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής ξινόμαυρου οίνου. Ζήστε την τέχνη της σύνθλιψης, της ζύμωσης και της παλαίωσης των σταφυλιών και φτιάξτε το δικό σας κρασί που θα λάβετε εμφιαλωμένο με το όνομά σας, από το Κτήμα ΑΛΦΑ. 

LOVE WINE PACKAGE JACUZZI Mια οινική απόδραση σχεδιασμένη αποκλειστικά για όσους επιλέξουν το The Lynx Mountain Resort

Προλάβετε τις δύο διανυκτερεύσεις στον πιο όμορφο  προορισμό της Βορείου Ελλάδας, στην καρδιά της φύσης, στο The Lynx Mountain Resort. Το πρωί ανοίξτε τα παράθυρα, βυθιστείτε στον καθαρό αέρα και απολαύστε ένα πεντανόστιμο και δυναμωτικό πρωινό, λίγο πριν ξεκινήσει το οινοποιητικό σας ταξίδι στο Κτήμα ΑΛΦΑ. Εκεί θα ζήσετε τις διαδικασίες του τρύγου, θα μαζέψετε οι ίδιοι τα σταφύλια από τους αμπελώνες και θα δημιουργήσετε με αυτά το δικό σας κρασί. Μετά τη διαδικασία της παλαίωσης, θα παραλάβετε 6 φιάλες οίνου με το όνομά σας. Οι ετικέτες  θα είναι περιορισμένης παραγωγής, χειρόγραφες και θα περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία του τρύγου όπως ποικιλία, σοδειά και αλκοολικό βαθμό.

Για τα λευκά σταφύλια οι φιάλες θα είναι έτοιμες και θα παραδοθούν τον Ιανουάριο του 2024, ενώ για τα ερυθρά σταφύλια η παράδοση των φιαλών θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024.

LOVE WINE PACKAGE ΔΩΜΑΤΙΟ 2 Mια οινική απόδραση σχεδιασμένη αποκλειστικά για όσους επιλέξουν το The Lynx Mountain Resort

Η διαδρομή του κρασιού στη Φλώρινα

Η Φλώρινα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους οινοτουριστικούς προορισμούς. Αμύνταιο, Αετός, Φιλώτας έχουν κλέψει την καρδιά των οινόφιλων σε Ελλάδα και διεθνώς, και αποτελούν τμήμα της διαδρομής του Δρόμου του Κρασιού της Βορείου Ελλάδας. Στην περιοχή του Αμυνταίου λειτουργεί το οινοποιείο Κτήμα ΑΛΦΑ που προσφέρει τη δυνατότητα να γευτεί κανείς μοναδικές ποικιλίες κρασιού και να μυηθεί στον κόσμο της οινοποίησης. Σε υψόμετρο 600 με 750 μέτρα, η ποικιλία Ξινόμαυρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο, τόσο για τα κόκκινα όσο και για τα ροζέ κρασιά που δίνει.

LOVE WINE PACKAGE ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ Mια οινική απόδραση σχεδιασμένη αποκλειστικά για όσους επιλέξουν το The Lynx Mountain Resort

Το Κτήμα ΑΛΦΑ  βρίσκεται στην βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης του Αμυνταίου, στη θέση “Αμπέλια” της Βεγόρας σε υψόμετρο 620-710 μέτρα, ενώ η έκτασή του είναι 1.800 στρέμματα. Ιδρύθηκε το 1997 από τον αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη και τον χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη, ο οποίος έχοντας δραστηριοποιηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας επέλεξε τον Αμύνταιο για να δημιουργήσει το δικό του κρασί. 

Το οινοποιείο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος, γεγονός που σημαίνει ότι η μεταφορά του τρυγητού είναι χρονικά η συντομότερη δυνατή. Αυτό σε συνδυασμό με την εφαρμογή ψύξης κατά την μεταφορά του και με την διεξαγωγή του στις δροσερές ώρες της ημέρας υποδεικνύει τον σεβασμό και προστασία των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασοστάφυλου. Η κατασκευή του οινοποιείου εκμεταλλεύεται την βαρύτητα έτσι ώστε καθ’ όλη την οινοποιητική διαδικασία να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της Α ύλης. 

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.