Στην πιο όμορφη και συνάμα Avant Garde πλατεία της Ρώμης – την Piazza Di San Lorenzo in Lucina – ανάμεσα στην Via Del Corso και στην Via Di Campo Marzio στεγάζεται το ολοκαίνουργιο εστιατόριο – μπαρ, 3 in Lucina.

Εκεί απ’ όπου παρελαύνει όλο το who is who της πόλης για πρωινό, μεσημεριανό, aperitivo και βραδινό στον εξωτερικό, αλλά και στον πολύ ζεστό εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, ακριβώς απέναντι από το flagship store της Louis Vuitton.

tre in lucina home top Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina
3 in Lucina

Το εστιατόριο φημίζεται για την εξαιρετική Cucina Romana με τυπικά πιάτα, όπως τα Bucatini all’amatriciana, τα ζυμαρικά Cacio e Pepe με αρωματικό Pecorino Romano, τις αγκινάρες alla Romana, αρκετά best sellers όπως η Carbonara, το ραγού Dal Bolognese, τα χειροποίητα gnocchi τα οποία κατά την παράδοση οι Ρωμαίοι τα τρώνε τις Πέμπτες, ο μπακαλιάρος ο οποίος παραδοσιακά από τους ντόπιους τρώγεται την Παρασκευή, τα εξαιρετικά χειροποίητα spaghettone με αυγοτάραχο και κυδώνια και οι κεφτέδες alla Romana βουτηγμένοι σε κόκκινη σάλτσα.

IMG 1321 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina

IMG 1174 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina

Facetune 12 10 2022 13 42 25 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina

Από το μενού δεν λείπουν επιλογές όπως σιγο-ψημένο αρνάκι στον φούρνο, φιλέτο πάπιας, φιλέτο μοσχάρι και tagliata μοσχαρίσια όπως και ψάρι ημέρας, φιλέτο τόνος με κρούστα από σουσάμι και linguini με αστακό.

1IMG 1171 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina
φιλέτο τόνος με κρούστα από σουσάμι

1IMG 1311 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina
φιλέτο μοσχάρι

Καθημερινή απόλαυση το aperitivo, το οποίο ξεκινά να σερβίρεται από τις 16.00 και αποτελεί piece de resistance και αναπόσπαστο κομμάτι μίας μοναδικής εμπειρίας στην αιώνια πόλη. Δοκιμάστε champagne aperitivo, το οποίο συνοδεύεται από τα πεντανόστιμα stuzzichini – τυπικές Ρωμαϊκές μπουκίτσες, καναπεδάκια, πιτσάκια και χειροποίητο finger food.

1IMG 1164 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina

1Facetune 1 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina

1IMG 1316 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina

Τέλος το γευστικό ταξίδι στο εστιατόριο Tre in Lucina κλείνει με il Tartufo Romano: το διάσημο σοκολατένιο γλυκό το οποίο αποτελείται από 13 διαφορετικές ποικιλίες Ελβετικής σοκολάτας – ένα γλυκό που έχει γίνει viral και η ιστορία του ξεκινά το 1946 και συνεχίζεται την εποχή της Dolce Vita μέσα στο αδελφάκι εστιατόριο του 3 in Lucina το Tre Scalini στην Piazza Navona.

1DSC03493 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina


Η συνταγή μέχρι και σήμερα παραμένει μυστική και μπορείτε να το γευτείτε και στα 2 εστιατόρια  του Ιστορικού κέντρου Tre in Lucina & Tre Scalini.

IMG 1571 Αν βρεθείτε στη Ρώμη μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο - μπαρ, 3 in Lucina

Buon Appetito e Buon Divertimento!

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.