«Έπρεπε οπωσδήποτε να είναι αυτό το κτίριο στον αριθμό 30 της Λεωφόρου Montaigne. Εκεί ήθελα να εγκατασταθώ, πουθενά αλλού»! «Η επιθυμία μου ήταν να δημιουργήσω έναν οίκο που θα έφερε το όνομά μου. Έναν οίκο όπου τα πάντα θα ήταν καινούρια». CHRISTIAN DIOR 

Ελάτε μαζί να κάνουμε μια νοητή βόλτα στο εσωτερικό του εμβληματικού και πλήρως ανακαινισμένου καταστήματος του οίκου Dior της Montaigne 30.

DIOR 30MONristen Pelou 15 Μια περιήγηση στο κτίριο της Montaigne 30 του οίκου Dior

Το θρυλικό hôtel particulier, που μάγεψε τον Christian Dior το 1946, έβλεπε τις συλλογές του οίκου να αποκτούν ζωή για εβδομήντα πέντε ολόκληρα χρόνια και εξελίχθηκε σε έμβλημα της παριζιάνικης φινέτσας και της γαλλικής υψηλής ραπτικής. Το ιστορικό λίκνο του επαναστατικού New Look ανακαινίστηκε ριζικά και μεταμορφώθηκε σε ένα μοναδικό χώρο στον κόσμο, ο οποίος εκτείνεται σε πάνω από 10.000 τετραγωνικά μέτρα και αποτελεί το επίκεντρο όλων των δυνατοτήτων. Είναι ένα εκπληκτικό «καταφύγιο των θαυμάτων», όπως έλεγε ο Dior. 

Pelou 11 Μια περιήγηση στο κτίριο της Montaigne 30 του οίκου Dior

Μέσα από το πρίσμα της ομορφιάς και του απροσδόκητου, αυτός ο επαναπροσδιορισμός επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν ξανά την κληρονομιά και τις παθιασμένες εμπνεύσεις αυτού του πολυδιάστατου Οίκου, παρουσιάζοντας όλους τους κόσμους του, από τις ready-to-wear συλλογές μέχρι τα αρώματα, από τα δερμάτινα είδη μέχρι τα κοσμήματα και από την τέχνη μέχρι την υψηλή ραπτική. 

Το αρχιτεκτονικό επίτευγμα, που ενορχηστρώθηκε από τον αρχιτέκτονα Peter Marino* συνδυάζοντας το νεοκλασικό στυλ με τη σύγχρονη καθαρότητα, εξυμνεί την πολλαπλότητα της τεχνογνωσίας, την τέχνη της ζωής, τη γαστρονομία και την κουλτούρα. 

DIOR 30MONTAIG Μια περιήγηση στο κτίριο της Montaigne 30 του οίκου Dior

Εξισορροπώντας αρμονικά την τόλμη, την αριστεία και τη δεξιοτεχνία μέχρι και στις βιτρίνες του καταστήματος, αυτός ο μοντέρνος και πολυσχιδής χώρος φιλοξενεί: 

• Μια εντυπωσιακή μπουτίκ όπου εκτίθενται τα βασικά αξεσουάρ του Οίκου Dior – από το toile de Jouy έως το cannage – σε συνδυασμό με έργα τέχνης και άλλες απροσδόκητες εκπλήξεις, καθώς και πολλές αποκλειστικές δημιουργίες 

• Μία γωνία αποκλειστικά αφιερωμένη στην ομορφιά, τα αρώματα και την ευεξία 

DIOR 30MONTAIGNE Μια περιήγηση στο κτίριο της Montaigne 30 του οίκου Dior

• Τη La Galerie Dior, έναν φόρο τιμής στην πρώτη επαγγελματική ενασχόληση του Christian Dior ως ιδιοκτήτη γκαλερί τέχνης. Μέσα από την αφηγηματική σκηνογραφία της Nathalie Crinière, εδώ αποκαλύπτονται τα πολύτιμα αρχεία του Οίκου, από την υψηλή ραπτική έως τα αρώματα.•

Τα ατελιέ υψηλής ραπτικής** – και για πρώτη φορά στο κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 30 της λεωφόρου Montaigne – τα εργαστήρια υψηλής κοσμηματοποιίας που αποτυπώνουν την αριστεία του Οίκου Dior. 

u 12 Μια περιήγηση στο κτίριο της Montaigne 30 του οίκου Dior

•Το εστιατόριο Monsieur Dior και το ζαχαροπλαστείο La Pâtisserie Dior, όπου κυριαρχεί η δημιουργικότητα του Γάλλου σεφ, Jean Imbert. 

DIOR 30MONTAIGNE BOUT Μια περιήγηση στο κτίριο της Montaigne 30 του οίκου Dior

Τρεις κήπους που δημιούργησε ο αρχιτέκτονας τοπίου Peter Wirtz σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Peter Marino. 

DIOR 30MONTA Μια περιήγηση στο κτίριο της Montaigne 30 του οίκου Dior

• Και, τέλος, τη La Suite Dior, την κορυφαία εμπειρία της τέχνης της γαλλικής φιλοξενίας που προσφέρει πρόσβαση σε ολόκληρο το κτίριο της Montaigne 30 για τις πιο αξέχαστες βραδιές. 

Μέσα από την παρουσίαση ενίοτε νέων – αλλά πάντα μοναδικών – έργων καλλιτεχνών, όπως οι Guy Limone, Jennifer Steinkamp, Johan Creten, Paul Cocksedge, Isa Genzken, Azuma Makoto και Joël Andrianomearisoa, καθένας από αυτούς τους χώρους θα αντανακλά την εφευρετικότητα που ανέκαθεν διέκρινε τον Οίκο, αλλά και την αγάπη για την τέχνη που χαρακτήριζε τον ίδιο τον Christian Dior. Ένας χώρος που διακατέχεται από το πνεύμα του οραματιστή σχεδιαστή μόδας και αρωματοποιού Christian Dior, ο οποίος, μέσα σε μόλις δέκα χρόνια, από το 1947 έως το 1957, επαναπροσδιόρισε τη θηλυκότητα, δημιουργώντας μια αυτοκρατορία με ακλόνητη επιρροή που επιδεικνύει σταθερά τη δημιουργική της έμπνευση. 

DIOR 30MONTAIGNE B14 Μια περιήγηση στο κτίριο της Montaigne 30 του οίκου Dior

Η μαγευτική αύρα αυτού του ιστορικού κτιρίου – από την επιβλητική Grand Escalier μέχρι την εμβληματική Cabine που ανακαινίστηκε επιμελώς ώστε να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση – υπόσχεται μια διαχρονική εμπειρία, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ένα απολαυστικά απροσδόκητο, πρωτοφανές ταξίδι που δεν μπορούν να βιώσουν «πουθενά αλλού»

Kristen Pelou 16 Μια περιήγηση στο κτίριο της Montaigne 30 του οίκου Dior

*Ο αρχιτέκτονας Peter Marino δημιούργησε τα σχέδια της μπουτίκ, της La Suite Dior, των σαλονιών υψηλής ραπτικής, του εστιατορίου Monsieur Dior, του ζαχαροπλαστείου La Pâtisserie Dior και των κήπων (σε συνεργασία με τον Peter Wirtz). 

**Βρίσκονται δίπλα στα αποκλειστικά σαλόνια υψηλής ραπτικής, τους πολύτιμους φύλακες των μυστικών της υψηλής ραπτικής Dior. 

Photos: DIOR, Kristen Pelou

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.