Με αφορμή την έκθεση σύγχρονης τέχνης του Didier Guillon, συνιδρυτή του Οίκου Valmont, δέχτηκα μία δελεαστική πρόταση από την Orloff Beauty, επίσημου αντιπροσώπου της Valmont στην Ελλάδα και την Κύπρο για ένα Exclusive Press Trip στην Ύδρα. Εκεί είχα την ευκαιρία να ζήσω μια εξατομικευμένη διαμονή στη Villa Valentine, με πρόσβαση σε δημιουργικά εργαστήρια και πολιτιστικές εξορμήσεις, παράλληλα με πολυτελείς θεραπείες ομορφιάς και ευεξίας με την υπογραφή της Valmont.

10001 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Résidences Valmont

Η Villa Valentine, που βρίσκεται στο νησί της Ύδρας, υπόσχεται έναν κόσμο με θάλασσα και ήλιο φιλοξενώντας τα διάσημα εκθεσιακά έργα του Fondation Valmont. Οι Les Résidences Valmont δημιουργήθηκαν για να ενσωματωθεί η κουλτούρα της φιλοξενίας στον μαγικό κόσμο της Valmont. Τέσσερις κατοικίες, τέσσερις εμβληματικές τοποθεσίες: Verbier, Ύδρα, Βενετία, Βαρκελώνη.

IMG 0242 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα
Η Villa Valentine στην Ύδρα

IMG 0249 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα
Ζεστό καλοσώρισμα στη Villa Valentine με αγαπημένα καλλυντικά Valmont

IMG 0247 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα
Μοναδική θέα από τα παράθυρα της βίλας

Ένα ταξίδι γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά

10122 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα
Με την αγαπημένη ηθοποιό Αντιγόνη Κουλουκάκου, τη Γιώτα Χουλιάρα της Concept PR Agency και την Marilyse Saulier από την Valmont

Η VALMONT χαρακτηρίζεται από τη σχέση της με την Τέχνη και την ανάδειξη αυτής μέσα από τις δράσεις σε όλο τον κόσμο ορμώμενων από το FONDATION VALMONT, ίδρυμα που φιλοξενεί τις προσωπικές συλλογές της οικογένειας  Guillon, αφιερωμένο στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης.  Για τέταρτη φορά φέτος το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας φιλοξενεί έκθεση του Fondation Valmont  παρουσιάζoντας την έκθεση Blessing in Disguise, μία από τις τέσσερις εκθέσεις που παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση Peter Pan. La nécessité du rêve, η οποία εκτίθεται αυτή τη στιγμή στο Palazzo Bonvicini στη Βενετία.

IMG 0828 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα
Στην έκθεση Blessing in Disguise

Η Blessing in Disguise ανεξαρτητοποιείται και ταξιδεύει για την πατρίδα της, την Ύδρα, όπου γεννήθηκε και η αρχική ιδέα.

10101 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Στην Blessing in Disguise, ο Didier Guillon, σε συνεργασία με την κόρη του, Valentine, ανασυνθέτει τη διττότητα ενός φανταστικού κόσμου ακριβώς όπως συμβαίνει και στον πραγματικό, που διαπνέεται από συγκρούσεις και αναταραχές, οι οποίες αντισταθμίζονται μόνο από την ομορφιά και την ακρίβεια της φύσης. 

IMG 0827 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Αναμιγνύοντας ασπρόμαυρες εικόνες αρχείου από πολέμους με βίντεο από πολύχρωμα άνθη σε επιτάχυνση, οι δύο καλλιτέχνες εξετάζουν την κυκλική πορεία της ιστορίας. Παράλληλα φέρνουν σε αντιπαράθεση την ανθρώπινη ανοησία, βία και καταστροφή, με τη συναρπαστική και ενστικτώδη δύναμη της φύσης για ζωή.

10102 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Ο Didier Guillon κατάγεται από μια μεγάλη οικογένεια καλλιτεχνών και συλλεκτών. Από εκεί προήλθε αυτή η ακαταμάχητη παρόρμηση για δημιουργία, η οποία ενισχύεται από την ακόρεστη περιέργεια και ενέργειά του. Εξερευνά μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών, από μεταξοτυπία, ζωγραφική, αγάλματα από χαρτόνι και γυαλί, μέχρι εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Η καλλιτεχνική του δουλειά του επιτρέπει να αναλογίζεται σημαντικά θέματα. Για τους Guillon, η τέχνη είναι οικογενειακή υπόθεση. Από νεαρή ηλικία, η Valentine έδινε έμπνευση στον πατέρα της, όπως με την ιστορία του γορίλα IVO, ο οποίος έγινε ένα από το είδωλά του. Με την Blessing in Disguise, ο Didier προκαλεί τη νεότερη κόρη του, μοιράζεται μαζί της την αντίληψή του και δίνει χώρο στη φαντασία της έφηβης. 

10106 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα
Με την Marylise Sauliere, εκπρόσωπο της Valmont στην Ελλάδα, κατά την επίσκεψή μας στο Ιστορικό αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Ιστορία, πηγή υπερηφάνειας: Ιστορικό αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Υπάρχει ένα σημείο το οποίο συνδέει τη βασική ιδέα της Blessing in Disguise και το Ιστορικό αρχείο – Μουσείο της Ύδρας, όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση: η Ιστορία ως λέξη κλειδί. 

Η έκθεση της ιστορικής μνήμης είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας με τους επισκέπτες. Ο στόχος του Ι.Α.Μ.Υ. είναι να εντοπίσει, να συγκεντρώσει, να ταξινομήσει, να απαριθμήσει και να δημοσιεύσει κάθε είδους αρχειακό υλικό που σχετίζεται με την Ύδρα, την τοπική ιστορία, την παράδοση και την κουλτούρα. Το Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1918 εκθέτει, μεταξύ άλλων, πολιτιστικούς θησαυρούς που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η νίκη των Ελλήνων αλλά και των κατοίκων της Ύδρας συνεχίζει να είναι αντικείμενο εορτασμών όπως τα Μιαούλεια.

Και οι όμορφες εκπλήξεις συνεχίζονται…

Με μία στάση στη μπουτίκ της Elena Votsi για να επιλέξουμε το αγαπημένο μας βραχιόλι, αναμνηστικό δώρο από τον Didier Guillon.

10207 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

IMG 0826 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

IMG 0825 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

10173 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

IMG 0831 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Βόλτες στο πανέμορφο λιμάνι της Ύδρας με τη Γιώτα Χουλιάρα, την Αντιγόνη Κουλουκάκου και την Αλεξάνδρα Καπέτη

IMG 0829 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

IMG 0655 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

0262 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

0278 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Energy of the Glaciers

Και μετά αφέθηκα στα μαγικά χέρια της Στεφανίας, για να απολαύσω τη θεραπεία προσώπου Energy of the Glaciers. Μια βαθιά αναζωογονητική θεραπεία, με θεαματικά αποτελέσματα που βασίζονται στην ελβετική παράδοση στην Κυτταρική Αναζωογόνηση.  Μια ειδική τεχνική μασάζ οξυγόνωσης για το πρόσωπο, που λειαίνει τις λεπτές γραμμές, αποκαθιστά τον τόνο, τη λάμψη και την ελαστικότητα.

IMG 0824 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εμβληματικά προϊόντα της Valmont

Τα αρώματα STORIE VENEZIANE, κοσμήματα της όσφρησης

Όταν η τέχνη συναντά την ομορφιά και ιδιαίτερα στη Βενετία, μέσα από τους ιδιοκτήτες της Valmont, τον Didier και τη Sophie Guillon, το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας σειράς αρωμάτων η οποία περιλαμβάνει όλες τις αξίες της ποιότητας, της κομψότητας και τη διαχρονική αισθητική της γνωστής Ελβετικής μάρκας.

10149 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Μοναδικές εμπειρίες όσφρησης ζωντανεύουν στη συλλογή αρωμάτων STORIE VENEZIANE, μέσα από την επίκληση Βενετσιάνικων περιοχών (“Sestiere”), χρησιμοποιώντας πολυτελείς πρώτες ύλες και προσφέροντας αρώματα μεγάλης διαρκείας με συγκέντρωση πάνω από 20% από αιθέρια έλαια. Η εμφάνιση τους σε πρωτοποριακό μπουκάλι αποτίνει φόρο τιμής στην παραδοσιακή τέχνη με φύσημα γυαλιού από το νησί του Μουράνο. 

IMG 0832 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα
Άρωμα Storie Veneziane Verde Erba

IMG 0833 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

IMG 0834 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Καθώς και τη Restoring Perfection SPF 50, μία αντιγυραντική κρέμα υψηλής προστασίας. Μια κρέμα ημέρας η οποία παρέχει 7 ευεργετικές δράσεις στο δέρμα μόνο με μία απλή κίνηση το πρωί. Μια ανυπέρβλητη ασπίδα, η οποία προστατεύει ενάντια στη φωτογύρανση, η Restoring Perfection έχει ένα ολοκληρωμένο σύμπλεγμα φίλτρου PA++++/SPF50, το οποίο καταπολεμά όλες τις ακτίνες που μπορεί να βλάψουν το δέρμα (UVA-UVB). Μια πολύπλευρη θεραπεία, η οποία αναμιγνύεται και συνδυάζεται με όλα τα προϊόντα της Valmont, για μία εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη καθημερινή περιποίηση.

IMG 0474 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Και τη Body 24 Hour, ένα θαύμα συνδυασμένης τεχνογνωσίας για το σώμα. Αυτή η απαραίτητη αντιγυραντική λύση συνδυάζει την εμπειρία της Valmont σε 3 βήματα: ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΙ την επιδερμίδα για 24 ώρες, για ένα απαλό δέρμα που σφύζει από υγεία.

1A88FD05 65CC 4236 A469 07CE9D802704 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

IMG 0400 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα
Cocktails στη βεράντα της βίλας

D97090EE D3A8 4015 9134 6B1FBC0B5530 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Επίσκεψη στο Orloff Boutique Hotel

Η κατοικία Ορλώφ κτίστηκε το 1796 από τον Ρώσο διπλωμάτη που ξεκίνησε την πρώτη επανάσταση κατά των Τούρκων, τα Ορλωφικά. Από τους απογόνους των Ορλώφ, το οίκημα πέρασε στην οικογένεια Κλαδάκη πριν από το 1900 και υπήρξε πάντοτε ένας ξεχωριστός χώρος διακοπών για φίλους και συγγενείς. Το 1986 ο Πέτρος Κλαδάκης ανέλαβε την ανακατασκευή του κτιρίου υπό την επιμέλεια του αρχιτέκτονα Ανδρόνικου Τσιγκούνη.

Το Orloff Boutique Hotel ένα από τα ιστορικά αρχοντικά του 18ου αιώνα στην Ύδρα, έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων. Απέχει μόλις 100μ. από το λιμάνι της Ύδρας και η αρχιτεκτονική του αντιπροσωπεύει την Ύδρα κατά την περίοδο της ελληνικής επανάστασης: ψηλοί τοίχοι, χωρίς μπαλκόνια, απομονωμένο κήπο και αυλή.

IMG 0509 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Καθένα από τα 9 δωμάτια και σουίτες έχουν μοναδικό ντιζάιν μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Οικογενειακές αντίκες και σπάνια αντικείμενα συνδυάζονται με τις σύγχρονες ανέσεις.

Λίγα λόγια για τη Valmont

Η Valmont είναι ειδική στις θεραπείες αντιγύρανσης από το 1985 και διατηρεί τη μοναδική τεχνογνωσία των καλλυντικών με κυτταρική δράση, με ασύγκριτα αποτελεσματικές θεραπείες περιποίησης δέρματος, οι οποίες έχουν άμεσα και μακροχρόνια αποτελέσματα. Οι θεραπείες περιποίησης δέρματος της Valmont προέρχονται από το αγνό και προστατευμένο περιβάλλον της Ελβετίας και συγκεκριμένα από το αγνό και καθαρό νερό από τους πάγους των Άλπεων και τον Αλπικό κήπο με βότανα και φυτά. Η εξαιρετική τους ποιότητα οφείλεται στον σπάνιο και εκλεπτυσμένο συνδυασμό των συστατικών από τις Άλπεις και της εξελιγμένης επιστημονικής τεχνογνωσίας, η οποία επεξεργάζεται ένα συστατικό κατοχυρωμένο με άδεια ευρεσιτεχνίας: το διάσημο τριπλό DNA και RNA που αντλείται από το χαβιάρι άγριου σολομού από τον Καναδά. Η Valmont σβήνει άμεσα και μακροχρόνια τα σημάδια από το πέρασμα του χρόνου με προϊόντα τα οποία χαρακτηρίζονται από ασφάλεια, απόλαυση και αποτελεσματικότητα. Απαλές υφές και άμεση εισχώρηση των προϊόντων, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στα συστατικά υψηλής τεχνολογίας και τους φορείς, όπως τα λιποσώματα και τα νανο-γαλακτώματα, τα οποία εγγυώνται υψηλή απόδοση.

0396 Ένα ταξίδι με την Valmont γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.