Πώς ξεκίνησε αυτή συνεργασία; Δεκάδες ευχαριστήρια μηνύματα από γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και νιώθουν ξανά αυτοπεποίθηση, δένοντας στα μαλλιά τους ένα μαντήλι ή φορώντας ένα πληθωρικό τουρμπάνι, φθάνουν στο instagram του brand Zografos. Κύματα αγάπης με αποδέκτη ένα ελληνικό brand που με τις δημιουργίες του, χωρίς να το ξέρει,  σκορπίζει χαρά δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε μια συνεργασία, δώρο ζωής.

Zografos x Alma Zois TULIP 2 Zografos x Alma Zois, μία συνεργασία για καλό σκοπό

Πριν μερικούς μήνες, η Έλενα Ζωγράφου, δημιουργός του brand, νιώθει την ανάγκη για την έναρξη μιας ξεχωριστής συνεργασίας με το Άλμα Ζωής -το πανελλήνιο, μη κερδοσκοπικό σωματείο γυναικών με καρκίνο του μαστού και τότε ξεκινά η δημιουργία μιας ξεχωριστής συλλογής. Τέσσερα κεντρικά λουλούδια, τέσσερις εποχές, τέσσερις αξίες, ένας σκοπός. Η δώριση του 30% των εσόδων στο σωματείο και η δυνατότητα απευθείας δώρισης των προϊόντων στο Άλμα Ζωής, για να χαριστούν  με τη σειρά τους σε μια γυναίκα για την οποία είναι πολλά περισσότερα από στυλιστικές πινελιές. 

Zografos x Alma 2 Zografos x Alma Zois, μία συνεργασία για καλό σκοπό

Ακριβώς όπως η διαδικασία επούλωσης ενός τραύματος περιλαμβάνει τέσσερις συνεχείς και επικαλυπτόμενες φάσεις, ομοίως οι τέσσερις εποχές διαδέχονται η μία την άλλη για την  ολοκλήρωση ενός ημερολογιακού έτους.  Σε αυτό το project, “Zografos x Alma Zois”, τα στάδια της θεραπείας και η αλληλουχία της εποχικότητας που είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί ένας κύκλος, ενσωματώνονται μέσα από το συμβολικό τους νόημα σε μια συλλογή από τέσσερα μεταξωτά μαντήλια και 4 αντίστοιχα τουρμπάνια. Μια σειρά αφιερωμένη στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, ολοκληρώνοντας τη μια φάση μετά την άλλη με σθένος και αγάπη για τη ζωή.

Zografos x Alma Zois HORTENSIA 2 Zografos x Alma Zois, μία συνεργασία για καλό σκοπό

Η Έλενα, η σχεδιάστρια του brand Zografos, εμπνέεται από τον συμβολισμό τεσσάρων εκπληκτικών λουλουδιών και δημιουργεί τέσσερα αντίστοιχα σχέδια, το καθένα αφιερωμένο σε κάθε εποχή του χρόνου.

Η ευγνωμοσύνη, η χάρη και η αφθονία που αντανακλούν ο πλούσιος αριθμός των πετάλων και το γενναιόδωρο στρογγυλό σχήμα της ορτανσίας αποτυπώνονται μοναδικά στο μεταξωτό μαντήλι της Άνοιξης “Hortensia”. 

Zografos x Alma Zois Hortensia Zografos x Alma Zois, μία συνεργασία για καλό σκοπό

Ο ηλίανθος, το όνομα του οποίου προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «ήλιος» και «άνθος», πρωταγωνιστεί στο μαντήλι του Καλοκαιριού “Helianthus”, λειτουργώντας ως μια υπενθύμιση να ψάχνουμε πάντα τον ήλιο μέσα μας και να γεμίζουμε τη ζωή μας με θετική ενέργεια και δύναμη.

Zografos x Alma Zois Helianthus Zografos x Alma Zois, μία συνεργασία για καλό σκοπό

Από την άλλη, οι καμέλιες στο μεταξωτό μαντήλι του Φθινοπώρου “Camellia”, αντιπροσωπεύουν τη μακροχρόνια αφοσίωση, λόγω του κάλυκα και των πετάλων που πέφτουν συγχρόνως εν αντιθέσει με άλλα λουλούδια.

Zografos x Alma Zois Camellia Zografos x Alma Zois, μία συνεργασία για καλό σκοπό

Τέλος, οι τουλίπες στο μαντήλι του Χειμώνα “Tulip” ολοκληρώνουν τη συλλογή με τον πιο θετικό τρόπο καθώς ο συμβολισμός τους είναι εκείνος της αναγέννησης.

Zografos x Alma Zois Tulip Zografos x Alma Zois, μία συνεργασία για καλό σκοπό

Χάρη, δύναμη, αφοσίωση, αναγέννηση.

Αυτές είναι οι αξίες στη ζωή μιας γυναίκας ενόσω αντιμετωπίζει τον καρκίνο και τα απαραίτητα εφόδια για να ολοκληρώσει αυτόν τον απαιτητικό κύκλο που οδηγεί στην αναγέννηση που της αξίζει! Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά και της Ραφαέλας Πιτσικάλη, της πρωταγωνίστριας της καμπάνιας που με motto της «Μπόρα είναι θα περάσει» μας καλεί όλους να χαρίσουμε «μαλλιά» σε αυτές τις γυναίκες με την αγορά μιας δημιουργίας “Zografos x Alma Zois”. 

Zografos x Alma Zois HELIANTHUS 2 Zografos x Alma Zois, μία συνεργασία για καλό σκοπό

Βρείτε όλη τη συλλογή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://zografos.co/product-category/collectio-for-alma-zois/

Credits 

Role Model: Ραφαέλα Πιτσικάλη 

Φωτογράφος: Μαρία Σαλταούρα, Aura Photography 

Set Designer: Κατερίνα Παπαποστόλου 

Make up: Stellar

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.