Η H&M, στο πλαίσιο λανσαρίσματος της συλλογής Iris Apfel x Η&Μ, υποδέχεται 12 εικαστικούς καλλιτέχνες σε ένα exclusive Art Event Exhibition για καλό σκοπό. 

2005 Η συλλογή Iris Apfel x Η&Μ και ένα exclusive Art Event Exhibition για καλό σκοπό

Εμπνεόμενοι από το bold στυλ τις Iris Apfel και τη χρωματική παλέτα τις συλλογής Iris Apfel x Η&Μ, οι 12 καλλιτέχνες Κορωνιού Αγγελιάννα (Foxy Lady), Λώλος Βασίλης, Μανουσάκη Αγγελική, Μέγκουλας Ιάσονας (Cacao Rocks), Ορφανίδου Υλένια (The Greek Stitch), Πανταζέλου Γεωργία (Padalu), Παπαηλιοπούλου Παυλίνα (Vlinki), Ρουμελιώτη Κορίνα, Στανέλλος Κωνσταντίνος (Dreyk The Pirate), Τσαμούρης Αλέξανδρος, Φωκέας Σωτήρης (Soteur) δημιούργησαν μια γκάμα από progressive, abstract και εντυπωσιακά έργα σε καμβά, μεταξοτυπίες, γλυπτά, digital installations και τρίπτυχα compositions.

202 Η συλλογή Iris Apfel x Η&Μ και ένα exclusive Art Event Exhibition για καλό σκοπό

Η εικαστική έκθεση φιλοξενείται στη γκαλερί «The Breeder» και θα είναι διαθέσιμη για το κοινό στις 30 Μαρτίου από τις 11.00 έως 19.00, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν ως δωρεά στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Π.Ε.Α.Ν.Δ μέλος της Ένωσης “Μαζί για το παιδί”, υπό τη μορφή υποτροφίας στη «Σχολή Βακαλό Art & Design»  για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

300dpi Η συλλογή Iris Apfel x Η&Μ και ένα exclusive Art Event Exhibition για καλό σκοπό

Για 100 χρόνια, η Iris εμπνέει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν, να γιορτάσουν και να αγκαλιάσουν το προσωπικό τους στιλ. Οι bold αποχρώσεις, τα μοτίβα και τα πολύχρωμα κοσμήματα αλλά και η ο ευφυής τρόπος με τον οποίο καταφέρνει να τα συνδυάσει όλα αυτά, με επιτυχία, μέσα σε ένα look, είναι ο λόγος που η Iris Apfel θεωρείται από τις πιο καλοντυμένες και επιδραστικές παρουσίες στον χώρο της μόδας. 

2005 LB 07 300dpi v2 Η συλλογή Iris Apfel x Η&Μ και ένα exclusive Art Event Exhibition για καλό σκοπό

Τα βασικά κομμάτια της συλλογής περιλαμβάνουν πολύχρωμα σύνολα, λουλουδάτα κοστούμια, φορέματα με βολάν και φωτεινά εμπριμέ φορέματα, που συνδυάζουν υφές, ενδιαφέροντα κοψίματα και μοτίβα. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί μια σειρά κοσμημάτων και αξεσουάρ που συμπληρώνουν την γκαρνταρόμπα. Αντλώντας έμπνευση από την αγάπη της Iris για εμφανίσεις με layers και chunky κομμάτια, τα αξεσουάρ εμπνέονται από πολλά θέματα, όπως τα φυτά, τα ζώα αλλά και θησαυρούς από έναν άλλο κόσμο. 

2005 LB 04 300dpi Η συλλογή Iris Apfel x Η&Μ και ένα exclusive Art Event Exhibition για καλό σκοπό

Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή είναι ανακυκλωμένα ή προέρχονται από πιο βιώσιμες πηγές, ενώ κάθε ρούχο και αξεσουάρ έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την κυκλικότητα.

«Πιστεύω ότι η H&M είναι υπέροχη και είναι οι απόλυτοι πρωτοπόροι στον τομέα τους – το οποίο είναι κάτι που αγαπώ! Μου αρέσει να προσφέρω υψηλής αισθητικής στυλ σε προσιτές τιμές, κάτι στο οποίο η H&M ειδικεύεται!»

Iris Apfel

Portrait Η συλλογή Iris Apfel x Η&Μ και ένα exclusive Art Event Exhibition για καλό σκοπό

«Η Iris ενσαρκώνει το προσωπικό στυλ – ένα στυλ που είναι τόσο όμορφα λαμπερό και εκλεκτικό όσο και εντελώς διαχρονικό. Εκπροσωπεί τον ορισμό της μόδας – ένας τρόπος για να εκφραστείς, να δείξεις αυτό που είσαι ή αυτό θα ήθελες να είσαι και την ίδια στιγμή να το διασκεδάσεις- ένα πραγματικό μέσο έμπνευσης!»

Ann-Sofie Johansson, Επικεφαλής Σχεδίασης του Γυναικείου Τμήματος στην H&M.

02 300dpi v2 Η συλλογή Iris Apfel x Η&Μ και ένα exclusive Art Event Exhibition για καλό σκοπό

Η συλλογή Iris Apfel x H&M γιορτάζει τα 100α γενέθλια της αγαπημένης πρωτοπόρου του στιλ και θα είναι διαθέσιμη στο hm.com και στο κατάστημα της Ερμού 11 & Βουλής από τις 31 Μαρτίου. 

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 Comment
  • GRAMMATI KAIPI
    30 Νοεμβρίου, 2022

    IRIS APPEL: FASCINATING!!!