Στην καρδιά της Φλωρεντίας, στην Piazza della Signoria εκεί που παλαιότερα στεγαζόταν ένα ιστορικό ανθοπωλείο, άνοιξε πριν λίγες μέρες το νέο Gucci café & cocktail bar, με το όνομα Giardino 25. Το all day café αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο εμβληματικό Gucci Garden, δημιούργημα του ταλαντούχου διευθυντή Alessandro Michele και του διάσημου σεφ Massimo Bottura.

α Giardino 25, το νέο Gucci café και cocktail μπαρ

Το Gucci Giardino 25, διευθύνει η Martina Bonci, γεννημένη στην Ούμπρια της Ιταλίας, της οποίας το πάθος για τη μιξολογία ξεκίνησε από την κουζίνα της γιαγιάς της, αναπτύσσοντας περαιτέρω την τεχνογνωσία της σε όλη τη χώρα, με δημιουργικότητα και υλικά υψηλής ποιότητας.

IMG 4936 Giardino 25, το νέο Gucci café και cocktail μπαρ
Martina Bonci

Αντλώντας έμπνευση από τις μυρωδιές και τα χρώματα ενός ανθοπωλείου, τα χαρακτηριστικά -την πληθωρικότητα και την κομψότητα του οίκου – ο χώρος συνδυάζει την ατμόσφαιρα μιας παραδοσιακής bottega της Τοσκάνης κι ενός εκλεπτυσμένου γαλλικού μπιστρό.

IMG 4937 Giardino 25, το νέο Gucci café και cocktail μπαρ

Εμφανή ξύλινα δοκάρια στην οροφή, σκαλιστά κιονόκρανα σε κολώνες και μουσταρδί κίτρινα πάνελ, που πλαισιώνουν τα ανάγλυφα πλακάκια με καθρέφτη πίσω από τον πάγκο.

IMG 4939 Giardino 25, το νέο Gucci café και cocktail μπαρ

Οι χώροι του καθιστικού καλωσορίζουν έως και 14 άτομα σε καναπέδες και πολυτελή καθίσματα σε χρώμα μπλε του παγωνιού, με επένδυση από πολύτιμο δέρμα.

IMG 4938 Giardino 25, το νέο Gucci café και cocktail μπαρ

Το ολοήμερο μενού προσφέρει τοπικά αρτοσκευάσματα και γλυκά για το πρωινό, εποχικές σπεσιαλιτέ της Τοσκάνης, αλλά και γεύσεις από την Ιαπωνία και το Μεξικό, ενώ ελαφριά πιάτα είναι διαθέσιμα τόσο για μεσημεριανό γεύμα, όσο και για δείπνο. Το μενού ολοκληρώνεται με το απογευματινό τσάι και την μεγάλη ποικιλία καφέ.

Το Gucci café προσφέρει ένα ανανεωμένο Mémoire di Negroni ανάμεσα σε άλλα υπέροχα κοκτέιλ, ένα κοκτέιλ αφιερωμένο στο ίδιο το Negroni που γεννήθηκε στην πόλη πριν από έναν αιώνα ή το 1921 ένα μη αλκοολούχο κοκτέιλ, αφιερωμένο στη χρονιά της ίδρυσης του οίκου.

IMG 4940 Giardino 25, το νέο Gucci café και cocktail μπαρ
941 Giardino 25, το νέο Gucci café και cocktail μπαρ

Το φαγητό σερβίρεται όλη την ημέρα, από το πρωινό στις 8 π.μ. έως το δείπνο και ελαφριά σνακ μέχρι τη 1 π.μ., μόνο με κράτηση.

Images: www.guccigarden.gucci.com

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.