Η ιστορία της Σοφία Αμορούζο είναι πηγή έμπνευσης για γυναίκες κάθε ηλικίας. 

image

Για το βιβλίο της Αμορούζο που τώρα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Key Books, μίλησαν τέσσερα #GIRLBOSS που έχουν ως βάση την Αθήνα: Η Κατερίνα Λάμπρου, συνιδρύτρια της πετυχημένης και διεθνής πλατφόρμας nannuka.gr, η σχεδιάστρια μόδας Λεβίνια Κονιλιάν και η Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέας και ιδρύτρια του Women on Top. Τη συζήτηση συντόνισε η Γαλάτεια Λασκαράκη, διευθύντρια του Marie Claire Ελλάδας.

image

image

Η ελληνικής καταγωγής, Σοφία Αμορούζο πέρασε την εφηβεία της κάνοντας οτοστόπ και ψάχνοντας στα σκουπίδια για κάνα μισοφαγωμένο κουλούρι. Μέχρι τα είκοσι δύο της είχε προλάβει να παρατήσει το σχολείο, δεν είχε δεκάρα τσακιστή, περιφερόταν άσκοπα στη ζωή της και δούλευε στη γραμματεία μια σχολής Καλών Τεχνών – μια δουλειά, απλώς για να έχει ασφάλιση. Τότε πήρε την απόφαση να αρχίσει να πουλάει vintage ρούχα στο eBay. Σήμερα είναι η ιδρύτρια του Nasty Gal και ιδρύτρια και CEO του #GIRLBOSS. Η Σοφία Αμορούζο δεν ήταν ποτέ η τυπική CEO. Δεν ήταν τυπική σε τίποτα. Έγραψε το #GIRLBOSS για κορίτσια σαν κι εκείνη: αουτσάιντερ που αναζητούν ένα δρόμο προς την επιτυχία, ακόμα κι αν σ’ αυτόν τον δρόμο φυσάει του κερατά και είναι γεμάτος με ανθρώπους που καιροφυλακτούν στη γωνία.

image

Το #GIRLBOSS, αποδεικνύει ότι η επιτυχία δεν σχετίζεται με τη φήμη του πανεπιστήμιου που τελείωσες ή με το πόσο δημοφιλής ήσουν στο σχολείο. Για να πετύχεις πρέπει να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου (και να ακολουθείς τη διαίσθηση σου). Να γνωρίζεις ποιους κανόνες να ακολουθήσεις και ποιους να σπάσεις. Να ξέρεις πότε να ανασκουμπωθείς και πότε να αφήσεις την εκκεντρικότητα σου ελεύθερη. 

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.