image

image

Μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, η Ναύπακτος είναι ένας ιδανικός προορισμός (και) για τις μέρες του Πάσχα. Πόλη με ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων, γνωστή για την περίφημη Ναυμαχία της (μεταξύ Ευρωπαίων και Οθωμανών).

image

image

Γνωστότερη, για το ειδυλλιακό κάστρο της, τις δύο παραλίες Ψανή & Γρίμποβο, τα τρεχούμενα νερά και τα σκιερά πλατάνια της. Και τα τελευταία χρόνια διάσημη για τη νυχτερινή ζωή, τα γραφικά παραθαλάσσια χωριά (Μοναστηράκι, Μαραθιάς), τις ορεινές αποδράσεις της (Πλάτανος, Ελατού, Άνω Χώρα), η Ναύπακτος είναι μία πόλη κυριολεκτικά με το ένα πόδι στην θάλασσα και το άλλο στο βουνό.

image

image

image

image

image

Ευλογημένος τόπος, που τις μέρες του Πάσχα… μυσταγωγεί.

image

Θεσμός πια, η κατανυκτική περιφορά των δύο επιταφίων (Αγ. Δημητρίου & Αγίας Παρασκευής) καταλήγει στο κατάμεστο γραφικό λιμανάκι της πόλης. Έθιμο, που κρατά από τη δεκαετία του ΄50 και που τα τελευταία χρόνια θεωρείται ως ένα από τα πέντε ειδυλλιακότερα της χώρας.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Λογικές τιμές διαμονής στα αρκετά ξενοδοχεία και ξενώνες στην πόλη και τα τριγύρω χωριά. Ενδεικτικά αναφέρονται το Ναυς στην Ψανή, το Ακτή και το Lepanto στο Γρίμποβο. Φαγητό και καφέ για κάθε γούστο, με πιο γνωστά το Bocca di Rossa (στην Ψανή), τον Εύοινο (στο στενοπάζαρο, στο κέντρο της πόλης), το Άκτιον (στο Γρίμποβο). Από bar, barάκια, κρεπερί, τσιπουράδικα κ.λ.π χαμός. Στο λιμάνι πάνω το Α&Μ, στο Στενοπάζαρο το On the Rocks.

image

image

Must για τα γούστα πολλών, τα φρεσκοζυμωμένα αρτοσκευάσματα στον Φούρνο του Αναγνωστόπουλου, η άπαιχτη καρυδόπιτα του Ρήγα (αναζητείστε τον στο Κεφαλόβρυσο), τα γλυκά του κουταλιού, οι σπιτικές μαρμελάδες και οι χωριάτικες χυλοπίτες από τον γυναικείο συνεταιρισμό Ναυπάκτου στο λιμάνι…

image

image

image

image

Άλλωστε το μέρος είναι τόσο όμορφο, οι προυποθέσεις για να περάσετε αξέχαστα πάμπολλες, που θα θελήσετε ξανά και ξανά να επισκεφθείτε τον γραφικό Έπαχτο, που λένε και οι ντόπιοι.

images: Alexandros Polythodorakis

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.