tumblr m4pywy4KQI1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

Το  περιοδικό National Geographic σε ειδική έκδοσή του,  κατέταξε τη Σίφνο στα 10 πιο εξωτικά  και  ελκυστικά νησιά του κόσμου,ανάμεσα στις Μπαχάμες, τις Σευχέλλες και τη Γαλλική Πολυνησία και αυτό νομίζω, ότι τα λέει όλα.

tumblr m4pz9oVlRH1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

Όλο το νησί είναι κηρυγμένο ως τοπίο «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους»ενώ υπάρχουν και κηρυγμένα τοπία «απείρου κάλλους» όπως η Παναγιά η Πουλάτη και η Παναγιά η Χρυσοπηγή. Τα εξαιρετικής αισθητικής αρχιτεκτονικά έργα δεμένα αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον κάνουν τη Σίφνο περιζήτητη για τον τοπικό πολιτισμό της, την αρχιτεκτονική της και την ποιότητα των ανθρώπων της που κατάφεραν να κρατήσουν το νησί καθαρό και νοικοκυρεμένο έως σήμερα.

tumblr m4pzeeyjCM1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4pzgbHj351r56bid Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4pzgti6h31r56bid Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4pzifqiZr1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

Απόδραση στη Σίφνο

Η Σίφνος θεωρείται ο παράδεισος του καλοφαγά.Ο συνδυασμός εκλεκτών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με τα σιφνέικα πήλινα μαγειρικά σκεύη και το μεράκι, δημιούργησαν μια πλούσια μαγειρική παράδοση και γευστικότατη κουζίνα. Ο γνωστότερος Σιφνιός αρχιμάγειρας έγινε βιβλίο μαγειρικής! Πρόκειται για τον Νικόλαο Τσελεμεντέ από τα Εξάμπελα που σπούδασε τη μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό και που το 1910  συνέγραψε και έκδωσε το πρώτο βιβλίο με συνταγές μαγειρικής. 

tumblr m4pzmyYN3H1r56bid Απόδραση στη ΣίφνοΔιάσημες τοπικές σπεσιαλιτέ μαγειρεύονται στα σπίτια,  στα πανηγύρια και στα ντόπια εστιατόρια.

tumblr m4pzp6SUMi1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

Η  κεραμική  τέχνη, χάρη στον εκλεκτό ντόπιο πηλό και  τουςκαλλιτέχνες μάστορες, συνεχίζεται  από την εποχή του χαλκού ως σήμερα και έχει  κάνει τη Σίφνο ονομαστή για την ποικιλία και την ποιότητα των κεραμικών της. Σήμερα λειτουργούν 18 αγγειοπλαστεία στο νησί, που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και να θαυμάσει τους αγγειοπλάστες να δουλεύουν.

tumblr m4pzqtbGDk1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4pzryGtt31r56bid Απόδραση στη Σίφνο

Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4pzt5RKGb1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4pztvHDUT1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4pzu7XzGX1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4pzuvIcG21r56bid Απόδραση στη Σίφνο

Απόδραση στη Σίφνο

Ξεκινώντας για την εξόρμηση στις παραλίες θα πρέπει να ξέρετε τι σας ταιριάζει. Ο Πλατύς Γιαλός και οι Καμάρες, μεγάλες και αμμουδερές ακρογιαλιές, είναι ιδανικές για οικογένειες. Ξεχωριστή εμπειρία η ηλιοθεραπεία στα βράχια της Χρυσοπηγής που μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας στην άκρη της χερσονήσου. Μικρές παραλίες θα βρείτε επίσης στα λιμανάκια του Φάρου, στον όρμο της Φασολούς και στη Χερρόνησο στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4q04yv0QB1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

tumblr m4q072YdKg1r56bid Απόδραση στη Σίφνο

Περισσότερες πληροφορίες για το νησί θα βρείτε στο site του Δήμου Σίφνου www.sifnos.gr

photos: Γ. Καραγιάννης, greek dive

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.