Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού αξίζει να ρίξουμε μια μικρή  ματιά στη συλλογή  της Ζeus+Δione για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 14-15.

Η συλλογή είναι εμπνευσμένη  από το μύθο, σύμφωνα με τον οποίο   η Αριάδνη, η κόρη του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης, βοήθησε το Θησέα δίνοντάς του ένα ξίφος για να σκοτώσει το Μινώταυρο και ένα κουβάρι νήμα για να βρει το δρόμο εξόδου από τα δαιδαλώδη μονοπάτια του Μινωικού λαβυρίνθου.

tumblr inline n87dbn7nrH1r56bid Ο μίτος της Αριάδνης πηγή έμπνευσης για τη Ζeus+Δione

H Ζeus+Δione μετατρέπει τα σύμβολα της πλούσιας ελληνικής μυθολογίας σε σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες. Κύριο σημείο αναφοράς της συλλογής Φθινόπωρο – Χειμώνας 14-15, γίνονται οι αυστηρές γραμμές που παραπέμπουν στα γεωμετρικά σχήματα του λαβύρινθου, καθώς και στη συνεχή ροή που έχει το ξετύλιγμα του κουβαριού. Στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, που βρίσκουμε σε όλη την Ελλάδα, από το Μέτσοβο μέχρι την Αστυπάλαια, διατηρούνται και μετουσιώνονται στη συλλογή δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα σύγχρονης αισθητικής και διαχρονικής κομψότητας. Υπερμεγέθεις κάπες, παλτό σε ίσια γραμμή, κομψά σακάκια, αυστηρές ίσιες φούστες,   μακριές παντελόνες, αέρινα μακριά φορέματα, μεταξωτά πουκάμισα και χειροποίητα πλεκτά πουλόβερ, αποτελούν τα βασικά κομμάτια της συλλογής Φθινόπωρο/ Χειμώνας 14-15.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/views/efrontrow/fashion/efrontrowarticle/337960/o-mitos-ths-ariadnhs-phgh-empnefshs-gia-th-zeusdione.html

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.