Η συλλογή FANIA MICHAL “Coastal Dreaming” για το καλοκαίρι συνδυάζει μια διαχρονική και συγχρόνως μοντέρνα κομψότητα, με την ονειρική αύρα του μεσογειακού τοπίου και τη θάλασσα. Η σχεδιάστρια Φάνια Μιχαλοπούλου εμπνέεται από το ελληνικό φως, το φυσικό τοπίο της riviera και πειραματίζεται με τις κλασικές elegant γραμμές.

41 min Εμπνευσμένη από το ελληνικό φως η συλλογή Fania Michal "Coastal Dreaming"

Η χαλαρή αίσθηση, τα χρώματα της θάλασσας και οι χρυσές αντανακλάσεις του ήλιου στο νερό μεταφράζονται σε μια χρωματική παλέτα όπου κυριαρχούν διάφορες αποχρώσεις του μπλε, του γαλάζιου καθώς και σε χρυσές μεταλλικές υφές, είτε σε φυσικά υφάσματα όπως το λινό είτε σε chenille jacquard χρυσά μοτίβα.

7b min Εμπνευσμένη από το ελληνικό φως η συλλογή Fania Michal "Coastal Dreaming"

Τα custom made prints έχουν μια αέρινη ονειρική διάθεση σε μεταξωτά chiffon ή ένα free – spirited ανέμελο ύφος σε voile από βαμβάκι και μετάξι. Hand made κεντήματα παίζουν με μεταλλικά χρώματα για να αντανακλούν το φώς. Η πρωταγωνίστρια της συλλογής FANIA MICHAL SS ’23 ζει τη στιγμή, αφήνεται στην ηρεμία του τοπίου, ονειρεύεται και αποπνέει μια αέρινη, θυληκή κομψότητα.

61 min Εμπνευσμένη από το ελληνικό φως η συλλογή Fania Michal "Coastal Dreaming"

Η σχεδιάστρια Φάνια Μιχαλοπούλου ίδρυσε το designer brand FANIA MICHAL στην Αθήνα το 2022 θέλοντας να εκφράσει την ανάγκη για μια νέα κομψότητα στην μετά covid εποχή, effortless και με μια μοντέρνα ψυχική αυτοέκφραση.

10a min Εμπνευσμένη από το ελληνικό φως η συλλογή Fania Michal "Coastal Dreaming"

Η collection FANIA MICHAL είναι ο συγκερασμός πολλών στοιχείων όπως της διαχρονικής άνεσης με την έκφραση μιας μοντέρνας γυναικείας χάρης, η της εκλεπτυσμένης ανάλαφρης θυληκότητας με τον χαλαρό αισθησιασμό του slow time. Το εσωτερικό συναίσθημα πρωταγωνιστεί σε ένα σχεδόν ονειρικό chic, όπου το χρώμα και το φως είναι σημεία αναφοράς. Είναι μία πρόταση στον χώρο του luxury σε ένα κόσμο όπου ο όρος bohemian bourjeois αναγκαστικά μεταβάλλεται για την νέα εποχή.

91 min Εμπνευσμένη από το ελληνικό φως η συλλογή Fania Michal "Coastal Dreaming"

Σπούδασε Fashion design  στο διακεκριμένο πανεπιστήμιο F.I.T. της Νέας Υόρκης από όπου αποφοίτησε, σε ένα BA συνδυαστικά με την επιφανή σχολή Polimoda της Φλωρεντίας. Η επαγγελματική της εμπειρία αποκτήθηκε σε γνωστούς οίκους του εξωτερικού, όπως Gucci, Marc Jacobs, Calvin Klein, Tommy Hilfiger και Bally. Στην πορεία της στο εξωτερικό έζησε διαδοχικά σε μητροπόλεις της μόδας; στο Παρίσι, στην Νέα Υόρκη, στην Φλωρεντία, στο Μιλάνο και στο Los Angeles.

2a1 min Εμπνευσμένη από το ελληνικό φως η συλλογή Fania Michal "Coastal Dreaming"

Ως ακόλουθο της multi cultural εμπειρίας της ιδρύτριας και σχεδιάστριας, η σειρά FANIA MICHAL συνδυάζει μία κοσμοπολίτικη αύρα μεταφρασμένη στην σύγχρονη πραγματικότητα με ένα ύφος μεσογειακό και ανάλαφρο. Οι ελληνικές επιρροές, πέρα από όποιες σχεδιαστικές αναφορές, είναι το φως, το τόσο έντονο στην Ελλάδα, οι καθαρές γραμμές καθώς και οι κλασικές αξίες του μέτρου, της χάρης και της αρμονίας.

16tif1 min 1 Εμπνευσμένη από το ελληνικό φως η συλλογή Fania Michal "Coastal Dreaming"

Η κουλτούρα του brand είναι ανθρωποκεντρική, με έμφαση στην ανθρώπινη συμμετοχή στην κατασκευή, καθώς η συλλογή είναι handmade ηθικά στην Ελλάδα, και στην κυρίως φυσική προέλευση των υλικών, όπου πρωταγωνιστής είναι το μετάξι, ενισχύοντας την αίσθηση της αφής, του human touch. Τα υφάσματα είναι πρωτίστως από την Ιταλία και την Γαλλία και το 90% των υλικών είναι φυσικά. Οι τεχνικές δημιουργίας «στο χέρι», η ηθική παραγωγή, η βιωσιμότητα, η φιλοσοφία zero waste και η οικονομία ενέργειας για την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και ενσωματώνονται στην φιλοσοφία του brand.

4a1 min Εμπνευσμένη από το ελληνικό φως η συλλογή Fania Michal "Coastal Dreaming"

Τη συλλογή FANIA MICHAL μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://www.faniamichal.com

Photos Kostas Avgoulis

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.