Tο GB Roof Garden Restaurant και ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης υποδέχονται την καλοκαιρινή σεζόν με τον νέο Chef de Cuisine Νίκο Λιόκα, που ήρθε να συμπληρώσει την ταλαντούχα γαστρονομική ομάδα.

Chef de Cuisine Nikos Liokas Ένα γαστρονομικό ταξίδι με φόντο τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας στο GB Roof Garden Restaurant
Νίκος Λιόκας

Ο διακεκριμένος Chef De Cuisine Νίκος Λιόκας, με πηγαία αγάπη και πάθος για τη μαγειρική, ξεκίνησε την καριέρα του με δυνατές συνεργασίες σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου, όπως το Fera at Claridge’s, το Davies and Brook by Daniel Hamm και το Hide, όπου απέκτησε πολυετή εμπειρία και γνώσεις.

195748 GB Roof Garden Restaurant Ένα γαστρονομικό ταξίδι με φόντο τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας στο GB Roof Garden Restaurant

Με γαστρονομικές επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του GB Roof Garden σχεδιάζοντας ένα «fine comfort» μενού με μια ευρεία παλέτα γνήσιων γεύσεων και κάθε πιάτο που δημιουργεί είναι ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι. 

Χειροποίητο ανοιχτό ραβιόλι με θαλασσινά γαρίδα γάμπαρη και σάλτσα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο Ένα γαστρονομικό ταξίδι με φόντο τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας στο GB Roof Garden Restaurant
Χειροποίητο ανοιχτό ραβιόλι με θαλασσινά, γαρίδα γάμπαρη και σάλτσα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο

Τα πιάτα του ανανεωμένου καλοκαιρινού μενού αναδεικνύουν με δημιουργικό τρόπο την εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, αρχές που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Αναδύουν ένταση και βαθιά νοστιμιά και ετοιμάζονται με φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών, τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού.

Μελιτζάνα bio τσακώνικη ψητή και καπνιστή με σκόρδο και γλάσο ντομάτας Ένα γαστρονομικό ταξίδι με φόντο τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας στο GB Roof Garden Restaurant
Μελιτζάνα bio τσακώνικη, ψητή και καπνιστή με σκόρδο και γλάσο ντομάτας

Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε το ταρτάρ από λαβράκι, την τσακώνικη μελιτζάνα με γλάσο ντομάτας, το χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με μανούρι Βλάστης και το τραγανό προζυμένιο ψωμί, την ψητή σφυρίδα με αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί αλλά και το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο μπούτι.   

Σφυρίδα στη σχάρα αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί και μύδια αχνιστά Ένα γαστρονομικό ταξίδι με φόντο τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας στο GB Roof Garden Restaurant
Σφυρίδα στη σχάρα , αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί και μύδια αχνιστά

Όσο για τον γλυκό επίλογο, ο νέος ενθουσιώδης Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας επιμελείται τις φίνες δημιουργίες του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher και παράλληλα σχεδιάζει τα δικά του εμπνευσμένα επιδόρπια που συνοδεύουν το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου.  

Για τους λάτρεις του κρασιού, ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης υπογράφει την εξαιρετική λίστα κρασιών των δυο εστιατορίων και συνθέτει τους οινικούς συνδυασμούς. 

Ένα γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα από τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας με στόχο να προσφέρει αυθεντικότητα στις αναμνήσεις των επισκεπτών στην καρδιά της ιστορικότερης πρωτεύουσας της Ευρώπης. 

GB ROOF GARDEN RESTAURANT & BAR

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ

Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Αθήνα, 105 64

Τηλέφωνο Κρατήσεων: +302103330766

www.gbroofgarden.gr/

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.