Φέτος το καλοκαίρι η Valmont μας προσκαλεί να επιβιβαστούμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ομορφιάς και να κατακτήσουμε την απόλαυση των προσιτών απολαύσεων με τη νέα συλλογή μινιατούρων Beauty on the Go. Μια limited-edition συλλογή, με ακαταμάχητα travel-friendly προϊόντα που μας επιτρέπει να παίξουμε και να ενδώσουμε σε μικρές στιγμές πολυτέλειας!

VALMONT BEAUTY ON THE GO Summer Valmont Way of Life, όταν η τέχνη συναντά την ομορφιά

Μια πρόσκληση για να ενδώσουμε στις Μικρές Πολυτέλειες

Οι νέες mini-size συσκευασίες δεν είναι μόνο ιδανικοί συνοδοιπόροι για ταξίδια – άλλωστε οι travelling experts γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να απαλλαγούμε από full-size προϊόντα – αλλά αφήνουν επίσης ελεύθερη την επιθυμία μας να δοκιμάσουμε κάτι νέο σε προσιτή τιμή.

Fondation Valmont Summer Valmont Way of Life, όταν η τέχνη συναντά την ομορφιά

Ένα ταξίδι γεμάτο Τέχνη & Ομορφιά στην Ύδρα

Η VALMONT χαρακτηρίζεται από τη σχέση της με την Τέχνη και την ανάδειξη αυτής μέσα από τις δράσεις σε όλο τον κόσμο ορμώμενων από το FONDATION VALMONT, ίδρυμα που φιλοξενεί τις προσωπικές συλλογές της οικογένειας  Guillon, αφιερωμένο στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης.  Για τέταρτη φορά φέτος το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας φιλοξενεί έκθεση του Fondation Valmont  παρουσιάζoντας την έκθεση Blessing in Disguise, μία από τις τέσσερις εκθέσεις που παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση Peter Pan. La nécessité du rêve, η οποία εκτίθεται αυτή τη στιγμή στο Palazzo Bonvicini στη Βενετία. Η Blessing in Disguise ανεξαρτητοποιείται και ταξιδεύει για την πατρίδα της, την Ύδρα, όπου γεννήθηκε και η αρχική ιδέα.

Valentine και Didier Guillon Summer Valmont Way of Life, όταν η τέχνη συναντά την ομορφιά
Ο Didier Guillon με την κόρη του, Valentine

Στην Blessing in Disguise, ο Didier Guillon, σε συνεργασία με την κόρη του, Valentine, ανασυνθέτει τη διττότητα ενός φανταστικού κόσμου ακριβώς όπως συμβαίνει και στον πραγματικό, που διαπνέεται από συγκρούσεις και αναταραχές, οι οποίες αντισταθμίζονται μόνο από την ομορφιά και την ακρίβεια της φύσης.  Αναμιγνύοντας ασπρόμαυρες εικόνες αρχείου από πολέμους με βίντεο από πολύχρωμα άνθη σε επιτάχυνση, οι δύο καλλιτέχνες εξετάζουν την κυκλική πορεία της ιστορίας. Παράλληλα φέρνουν σε αντιπαράθεση την ανθρώπινη ανοησία, βία και καταστροφή, με τη συναρπαστική και ενστικτώδη δύναμη της φύσης για ζωή.

Γιατί στην Ύδρα;

Ένας τόπος τυχαίνει να είναι το κοινό σημείο των καλλιτεχνών μας: η Ύδρα. Το ελληνικό νησί, όντας ιστορικά ένα καταφύγιο για καλλιτέχνες που αναζητούσαν την έμπνευση, φιλοξένησε το δημιουργικό εργαστήρι το οποίο γέννησε την έκθεση. Χώρα του Ποτέ, Le pays imaginare, L’isola che non c’è: πολλά ονόματα για να περιγράψουν αυτόν τον σχεδόν ιερό προορισμό, λίκνο του δυτικού πολιτισμού.

Fondation Valmont Villa Valentine Summer Valmont Way of Life, όταν η τέχνη συναντά την ομορφιά

Didier και Valentine Guillon 

Ο Didier Guillon  κατάγεται από μια μεγάλη οικογένεια καλλιτεχνών και συλλεκτών. Από εκεί προήλθε αυτή η ακαταμάχητη παρόρμηση για δημιουργία, η οποία ενισχύεται από την ακόρεστη περιέργεια και ενέργειά του. Εξερευνά μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών, από μεταξοτυπία, ζωγραφική, αγάλματα από χαρτόνι και γυαλί, μέχρι εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Η καλλιτεχνική του δουλειά τού επιτρέπει να αναλογίζεται σημαντικά θέματα. Για τους Guillon, η τέχνη είναι οικογενειακή υπόθεση. Από νεαρή ηλικία, η Valentine έδινε έμπνευση στον πατέρα της, όπως με την ιστορία του γορίλα IVO, ο οποίος έγινε ένα από το είδωλά του. Με την Blessing in Disguise, ο Didier προκαλεί τη νεότερη κόρη του, μοιράζεται μαζί της την αντίληψή του και δίνει χώρο στη φαντασία της έφηβης. 

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.