Την Παρασκευή 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south» στο λόμπι του Ξενοδοχείου King George Hotel.

1280650 Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south»

Μετά από πρωτοβουλία του ξενοδοχείου η έκθεση «beautiful south» θα φιλοξενηθεί στο λόμπι έως τις 26 Ιουνίου και έχει σκοπό να αναδείξει τη διπλή ταυτότητα του ξενοδοχείου ως ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία και σημεία συνάντησης της Αθήνας και ταυτόχρονα ως ένας από τους χώρους που επιχειρεί να γεφυρώσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

1280629 Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south»

Η επιλογή των έργων βασίζεται αφενός σε έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και αφετέρου σε μια επιλογή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σκηνή. Αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια έκθεσης ενός έργου τέχνης NFT σε ένα τέτοιο περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα πιο παραδοσιακά μέσα – όπως πίνακες και γλυπτά – που θα παρουσιαστούν.

1280661 Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south»

Όπως υπονοεί ο τίτλος – όμορφος νότος – το κύριο θέμα της έκθεσης είναι οι τόποι που αλληλοεπιδρούμε. Ο νότος είναι ένας τόπος που διεγείρει τα συναισθήματα, που δίνει την αίσθηση της ελευθερίας (μέσα από το φυσικό του περιβάλλον). Μέσα από την πλουραλιστική επιλογή των έργων η έκθεση προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει, επιχειρεί να χτίσει γέφυρες και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της σύγχρονης τέχνης.

1280659 Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south»

beautiful south με έργα των Γιάννη Αδαμάκου, Olive Allen, Κωστής Βελώνης, Μαρία Γεωργούλα, Γιάννη Γκίζη, Διονύση Καβαλλιεράτο, Paul McCarthy, Μάρω Μιχαλακάκου, Ρόιλα Μπουζέα, Μαργαρίτα Μποφίλιου, Albert Oehlen, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Τάσος Παυλόπουλος, Σοφία Πετροπούλου, Γιώργος Σταμκόπουλος, Erik Steinbrecher και Νίκος Τρανός

1280631 Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south»
Μαρία Κουτζαμπάση, Μαργαρίτα Σφέτσα

IMG 9110 Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south»
Ευφροσύνη Πολυζώη

1280632 Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south»
Μαργαρίτα Σφέτσα, Γιάννης Αδαμάκος, Ολυμπία Τζώρτζη

1280635 Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south»
Αινόλα Τερζοπούλου, Γιάννης Αδαμάκος, Μαρία Κουτζαμπάση

1280642 Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων τέχνης «beautiful south»
Νανά Αγιοπετρίτου, Αννέτα Σβορώνου

Photos Studio Panoulis

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.