Φέτος το καλοκαίρι, η Cookoovaya, ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της Αθήνας, ξεκινά το νέο της ταξίδι στην καρδιά του Saint-Tropez, την πιο γοητευτική πόλη της ηλιόλουστης Κυανής Ακτής, δίπλα από την πολυσύχναστη Place des Lices. Γίνεται έτσι το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο που εγκαθιδρύεται εκτός των ελληνικών συνόρων σε έναν διεθνή προορισμό που υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο τον κόσμο. 

Terrasse exterieure 1 Η Cookoovaya στην καρδιά του Saint-Tropez

Η κινηματογραφική του ομορφιά και τα κοινά χαρακτηριστικά του με την Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του σεφ-ιδιοκτήτη της Cookoovaya Περικλή Κοσκινά, το καθιστούν ιδανική επιλογή για το άνοιγμα ενός δεύτερου εστιατορίου Cookoovaya. 

Exterieur Facade 1 Η Cookoovaya στην καρδιά του Saint-Tropez

Η Cookoovaya Saint-Tropez βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Pan Dei Palais του διάσημου ομίλου Airelles Collection, ένα κομψό ξενοδοχείο με μοναδικό χαρακτήρα και αισθητική. Η ιστορία του Pan Dei Palais ξεκινά από το 1835, όταν το ξενοδοχείο ήταν μια  ιδιωτική κατοικία που χτίστηκε ως ρομαντική χειρονομία για την Ινδή πριγκίπισσα Bannu Pan Dei – εξού και το όνομα Pan Dei Palais – από τον στρατιώτη Jean-François Allard.

Exterieure Vue aerienne Η Cookoovaya στην καρδιά του Saint-Tropez

Η βαριά, ξύλινη πόρτα οδηγεί σε έναν χώρο γαλήνιο με αναλλοίωτα τα ιστορικά χαρακτηριστικά του κτιρίου και σε έναν μαγευτικό κήπο με γήινα χρώματα – σήμα κατατεθέν του Γαλλικού Νότου. Σε ένα περιβάλλον που αποπνέει μεσογειακή αύρα, “φώλιασε” η Cookoovaya έτοιμη να προσφέρει τη σοφή της κουζίνα. Μια κουζίνα που υπερβαίνει τον στενό πυρήνα της μαγειρικής και ξεδιπλώνεται μέσα από την στοχαστική επιλογή της πρώτης ύλης, την αναζήτηση της ισορροπίας, την εφαρμογή της γνώσης του παρελθόντος αλλά και το πότε και το γιατί επιλέγει την καινοτομία – στοιχεία που συνθέτουν τόσο την ουσία όσο και τη γεύση στα πιάτα της.

IJ4A1451 Η Cookoovaya στην καρδιά του Saint-Tropez
Ο Περικλής Κοσκινάς

Συνδετικός κρίκος των δύο μεσογειακών χωρών είναι μια γαστρονομική κουλτούρα που σέβεται τη γη και τα υλικά της και καλλιεργεί ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων. Η πρώτη ύλη στην καλύτερη εκδοχή της είναι πάντα ο πρωταγωνιστής, βασισμένη στα κοινά της Ελλάδας με την ύπαιθρο της Προβηγκίας. Ο Περικλής Κοσκινάς εφαρμόζει και στην Cookoovaya Saint-Tropez κατά γράμμα το όραμά του για την ανάδειξη μιας ελληνικής κουζίνας ουσιαστικής, που χαρακτηρίζεται από μέτρο και σύνεση, απαλλαγμένη από περιττές τεχνικές. 

IJ4A6498 Η Cookoovaya στην καρδιά του Saint-Tropez

Το μενού της Cookoovaya Saint – Tropez φέρει ελληνικούς τίτλους στις κατηγορίες του, όπως “Courkouti” και “Carvouna” και είναι σχεδιασμένο με γνώμονα το μοίρασμα δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη ελληνική εμπειρία. Κανείς μπορεί να γευτεί μερικά από τα ήδη γνωστά στο ελληνικό κοινό πιάτα, όπως τα ωμά ψάρια, το χταπόδι με τη φάβα αλλά και τα κερκυραϊκά μπιάνκο και μπουρδέτο. 

Η Cookoovaya Saint-Tropez αποτελεί την απαρχή μιας διαδρομής που στόχο έχει να ταξιδέψει την Ελλάδα όσο πιο μακριά γίνεται, ενώνοντας τον κόσμο που αγαπά το ελληνικό φαγητό και την ελληνική κουλτούρα. 

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.