Πριν από λίγες μέρες, στον πιο φιλόξενο κήπο της Αθήνας, στο Le Pavillon είχα την ευκαιρία να απολαύσω ένα μοναδικό γαστρονομικό “ταξίδι” γεμάτο γεύσεις και αρώματα, δια χειρός Jean Charles Metayer.

IMG 1662 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer
Jean Charles Metayer

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος chef μετά από μία 20-ετή πορεία σε κορυφαίες κουζίνες της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αγγλίας, αλλά και της Ελλάδας και έχοντας υπάρξει ο προσωπικός chef του Πρίγκιπα Αλβέρτου και του Mohammed Bin Salman, μας καλωσορίζει πλέον στο γαστρονομικό του σπίτι Le Pavillon στην οδό Περικλέους 31 στο Χαλάνδρι.

IMG 1793 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer
Ο co-owner του εστιατορίου, Άγγελος Κονταράτος, η Lena Harizopoulos, ο Jean Charles Metayer & ο Christian Karembeu

Σε μία ειδυλλιακή, λευκή μονοκατοικία του 1940 την οποία αγκαλιάζει μία υπέροχη πράσινη αυλή με πυκνή βλάστηση όπου διαχέεται ατμοσφαιρικός φωτισμός, λουλουδένια αρώματα πάνω από τις αφαιρετικές, φτιαγμένες στο χέρι μαρμάρινες ροτόντες του εστιατορίου – εκεί σήμερα ο Jean Charles Metayer και η ομάδα του, σερβίρουν καθημερινά τα πιο φίνα αλλά συνάμα προσιτά μενού γευσιγνωσίας της πόλης.

IMG 2043 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer

Στόχος είναι ο καλεσμένος να βιώσει ένα εξαιρετικό, state of the art, γαστρονομικό ταξίδι ξεκινώντας από την Γαλλία και καταλήγοντας στη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα την Ελλάδα, την οποία επέλεξε ο Metayer ως δεύτερη του πατρίδα.

IMG 1626 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer
Ο Jean Charles Metayer και η ομάδα του

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει: 

“Συνδυάζοντας τις 2 πατρίδες της ζωής μου, την Γαλλία και την Ελλάδα, μα και τις 2 δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό Ωκεανό και την Μεσόγειο, δημιουργώ εδώ, στο Le Pavillon με γνώμονα κυρίως την καρδιά μου, το μυαλό μου, την προσωπική μου τεχνογνωσία και της ομάδας μου, όσα πολύτιμα μου δίδαξαν οι τόποι και οι εμπειρίες από τις περιπλανήσεις μου.

IMG 1850 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer

Το δικό μου γαστρονομικό σπίτι  – Le Pavillon – στο οποίο είστε πάντα καλεσμένοι, συνοψίζει την φιλοσοφία μου, παντρεύοντας αρμονικά την εξαιρετικής ποιότητας Μεσογειακή και κυρίως ελληνική πρώτη ύλη με γαλλικές τεχνικές υψηλής γαστρονομίας… με φόντο πάντα μία ελληνική ατμόσφαιρα, ένα κατεξοχήν ελληνικό τοπίο.”

O καλεσμένος μπορεί να επιλέξει από 2 μενού γευσιγνωσίας:

Tο πρώτο αποτελείται από 9 στάδια και κοστίζει 75 € το άτομο με highlights το μπαρμπούνι με παστουρμά με μους από καπνιστό χέλι και σάλτσα δεντρολίβανου, το συγκεκριμένο είναι ένα από τα signature dishes του Metayer, όπως και ο ψητός αστακός με άρωμα καφέ, γεμιστό κανελόνι σερβιρισμένος με φυστικοβούτυρο και βινεγκρετ ιβίσκου.

IMG 6663 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer

Το δεύτερο μενού γευσιγνωσίας το οποίο και δοκιμάσαμε, αποτελείται από 12 στάδια κοστίζει 110€ ανά άτομο και κάθε πιάτο είναι ένα αληθινό κομψοτέχνημα!

IMG 1912 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer

Από τις καραβίδες Χαλκίδας πάνω σε καρπάτσιο χταποδιού, το ψητό καλκάνι με μαύρη τρούφα, λαγόχορτο και κρέμα μαϊντανού, την ψητή καραμελωμένη πάπια με μαυροδάφνη και κόκκους κακάου, αλλά και τα πλούσια σοκολατένια pre desserts και γλυκίσματα τα οποία κλείνουν αρμονικά αυτό το Voyage extraordinaire.

IMG 2017 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer


Κάθε μενού προσφέρει στον καλεσμένο την επιλογή ενός premium wine pairing, με επιπλέον χρέωση ή απλά ο καλεσμένος μπορεί να επιλέξει από την εκτενή λίστα κρασιών του εστιατορίου.

IMG 2217 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer

Piece de Resistence: Ένα από τα signature dishes του Metayer μέρος του voyage extraordinaire θα είναι ο πρωταγωνιστής σύντομα στους ημιτελικούς του Masterchef.

Voyages Extraordinaires με φόντο το απόλυτο Ελληνικό καλοκαίρι: 

4 μοναδικοί Ελληνικοί προορισμοί, 4 ξεχωριστά state of the art γαστρονομικά ταξίδια σε Ζάκυνθο, Μυκονο, Σαντορίνη και Αθήνα.

IMG 2067 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer

To “ταξίδι” έχει αφετηρία την Αθήνα και το Le Pavillon, ο Jean Charles και η ομάδα του σας ταξιδεύουν στο πιο exclusive private Villa resort της Ζακύνθου – Το Porto Zante Villas – αλλά και στις Κυκλάδες στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο της καλντέρας με θέα τον Σκάρο του Ημεροβιγλίου στο Mavro Restaurant Kivotos Santorini και σύντομα και στην Μύκονο.

  • IMG 2113 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer
  • IMG 2228 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer
  • IMG 2277 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer
  • IMG 1891 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer
  • IMG 2174 Le Pavillon, το γαστρονομικό σπίτι του Jean Charles Metayer

Πάρε και εσύ μία γεύση απο το ταξίδι στην επίσημη σελίδα IG του
Le Pavillon.

Επισκέψου καθημερινά – εκτός απο Δευτέρα –  το όμορφο νεοκλασσικό της Αθήνας: 

19.00 – 01.00,  Περικλέους 31,  Χαλάνδρι,  210 6815774 www.lepavillon.gr

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.