Ελληνική δημιουργική κουζίνα με ιστορία 100 ετών

Σε μια καλαίσθητη, φιλόξενη ατμόσφαιρα, δίπλα στις παντοτινές αθηναϊκές νεραντζιές της οδού Βρασίδα 13, στην περιοχή του Χίλτον, το γνωστό εστιατόριο σύντομα θα γιορτάσει τα εκατοστά του γενέθλια!

Vassilenas restaurant lunch 1 Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα
Από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά του 1920 και την μπακαλοταβέρνα του Θανάση Βασίλαινα στο σύγχρονο εστιατόριο της οδού Βρασίδα, στην καρδιά της Αθήνας του 21ου αιώνα.

Ο «Βασίλαινας» με τη μακρά του ιστορία, προτείνει ιδιαίτερα πιάτα με φινέτσα και σύγχρονη άποψη που βασίζονται πάντα στις καλύτερες πρώτες ύλες.

Vassilenas xtapodi dish Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα

Το δημιουργικό του μενού αποκτά μια casual προσωπικότητα και ο «Βασίλαινας» παρουσιάζει γευστικές προτάσεις όπως το μπαρμπούνι σε κρούστα σαβόρο με σταφίδες, δεντρολίβανο, ντομάτα, το γιουβετσάκι με γαρίδες, καπνιστή ντομάτα και βασιλικό, το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινο σταμναγκάθι, μελάνι σουπιάς και η σφυρίδα με χόρτα, σελινόριζα και αυγολέμονο μάραθου από τον βραβευμένο σεφ Μανώλη Γαρνέλη.

Barbounia Vassilenas Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα

Φυσικά δε λείπουν τα πιάτα της εκατονταετούς διαδρομής του, όπως η ψαρόσουπα και η διάσημη ταραμοσαλάτα του, ενώ το μενού εμπλουτίζεται συνεχώς με πιάτα ημέρας. 

taramosalata Vassilenas Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα

Από το 1928 ο «Βασίλαινας» καθιερώνει το πρώτο menu degustation στην Ελλάδα που την εποχή εκείνη ονομαζόταν table d’ hote. Στο εστιατόριο δε σερβιριζόταν άλλο φαγητό εκτός από το μενού. «Δεν υπάρχει περίπτωση να παραγγείλεις κάτι καλύτερο απ’ αυτό που σου σερβίρω» έλεγε ο ιδρυτής Θανάσης Βασίλαινας στους επίμονους ανυποψίαστους πελάτες του που ήθελαν «κάτι άλλο». Εκτός από τους σταθερούς πελάτες που ήταν σαν δεύτερη οικογένεια υπήρξαν και πολλοί διάσημοι επισκέπτες όπως ο Winston Churchill, ο Elia Kazan, η Μαρίκα Κοτοπούλη, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Ειρήνη Παππά, η Μελίνα Μερκούρη, ο Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Στρατής Μυριβήλης, ο Αντώνης Σαμαράκης κ.α.

lunch1 Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα

Η σκυτάλη βρίσκεται πλέον στην 3η γενιά στα χέρια του Θανάση Βασίλαινα που διατηρεί την ίδια απαράμιλλη φιλόξενη ατμόσφαιρα.

  • fish soup Vassilenas 1 Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα
  • Vassilainas dish 1 Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα
  • mpakaliaros Vassilenas 1 Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα

Η αφοσίωση και το μεράκι στον “Βασίλαινα” παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως και η αγάπη για το καλό κρασί.

ο Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα

O sommelier θα σας προτείνει κάποια από τις προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από τις δύο walk-in κάβες του εστιατορίου, πάντα με value for money επιλογές και ιδιαίτερη έμφαση τον ελληνικό αμπελώνα. 

Vasilainas DSC6798 Καλώς ήρθατε στου Βασίλαινα

Αυτή την εποχή μπορείτε να ευχαριστηθείτε το γεύμα ή το δείπνο σας με ανοιξιάτικη διάθεση στο Vassilenas Parkside, στο πάρκο Μαδρίτης, ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο καθημερινά από 1.30μμ.

Βρασίδα 13, περιοχή Χίλτον, 210 7210501, facebook: VassilenasRestaurant, Instagram: vassilenasrestaurant, www.vassilenas.gr

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!
Tags

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.