H Mary Katrantzou η διεθνής Ελληνίδα σχεδιάστρια, μπαίνει δυναμικά και στο χώρο του design εσωτερικής διακόσμησης, ξεκινώντας συνεργασία, με τον παγκόσμιο οίκο Villeroy & Boch. Η νέα συλλογή πλακιδίων, την οποία σχεδίασε για λογαριασμό της γερμανικής εταιρίας, ονομάζεται Victorian και τον κυρίαρχο ρόλο στα σχέδια της Μαίρης έχουν οι πεταλούδες.

IMG 4613 Mary Katrantzou x Villeroy & Boch
Mary Katrantzou

Όπως επισημαίνει η ίδια η σχεδιάστρια “Το Victorian είναι μια ζωντανή και διαχρονική συλλογή πλακιδίων, εμπνευσμένη από τη γεωμετρία των βικτοριανών πλακιδίων και την ξεχωριστή φύση των αρχειακών μας σχεδίων, φέρνοντας τον φυσικό κόσμο στο περιβάλλον ζωής μας”.

Η συλλογή αποτελείται από 8 διαφορετικά decor sets, με 4 είδη πεταλούδων σε λευκό ή μαύρο background. Τα πλακίδια κατασκευάζονται από έναν συνδυασμό ψηφιακής και παραδοσιακής εκτύπωσης. Παράλληλα, ένα ανάλαφρο 3D εφέ τούς δίνει την όψη του χειροποίητου.

IMG 4596 Mary Katrantzou x Villeroy & Boch

Η νέα συλλογή αντλεί έμπνευση από παλιές συλλογές ρούχων της Κατράντζου, από την τελευταία δεκαετία.

IM595 Mary Katrantzou x Villeroy & Boch

Συγκεκριμένα, έχει αναφορές από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013, η οποία ήταν αφιερωμένη στα γραμματόσημα, τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018, στην οποία η σχεδιάστρια εξερευνούσε μέσα από τα σχέδια της την εσωτερική διακόσμηση της Βικτωριανής εποχής, αλλά και την επετειακή συλλογή της, για τα 10 χρόνια στον χώρο της μόδας, το 2019.

IMG 4597 Mary Katrantzou x Villeroy & Boch
IM4 Mary Katrantzou x Villeroy & Boch

Images: https://www.marykatrantzou.com

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.