Το Nikkei Floresta με τον ωραιότερο κήπο της Αθήνας, συνδυάζοντας μαγικά την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα αποτελεί ακόμη μια φορά το απόλυτο the place to be χάρη στις γευστικές προτάσεις του και τα ταιριαστά signature cocktails. Άλλωστε χάρη σε αυτά διατηρεί την αγάπη των πιστών θαμώνων του και με αυτά θα αποκτήσει νέους φίλους.
Κλείνοντας αυτό το καλοκαίρι δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, άκρως ανακαινισμένο με το εντυπωσιακό υπέροχο, πολύχρωμο μπαρ του, μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει κατακτήσει πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, χάρη στην τόλμη του να παρουσιάζει τους πιο πρωτότυπους συνδυασμούς.
Η φετινή σεζόν, λοιπόν, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Το μενού του Nikkei Floresta για μια ακόμη φορά υπογράφει ο executive chef Νίκος Ψηλός (ex-Zuma) και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων.
Οι γευστικές προτάσεις του Nikkei Floresta έχουν ισχυρές Japanese fusion βάσεις και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα, μια τάση που πρωτοξεκίνησε πέρσι και λατρεύτηκε από το κοινό, αφήνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή.
Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν ο black cod με grapefruit miso και συνοδεύεται με χόρτα, το nigiri με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια bao, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharrón de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce.
Εννοείται, φυσικά, ότι οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι στο Nikkei Floresta: για αυτούς υπάρχει μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που εμπλουτίζεται διαρκώς.
Nikkei Floresta: Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, Αθήνα 106 73,
(ξενοδοχείο St. George Lycabettus)
Τηλέφωνο: 21 0723 9366