Σε απόλυτα καλοκαιρινή διάθεση, το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge στον 10ο όροφο του πολυτελούς Athens Capital Hotel – MGallery Collection, παρουσιάζει το νέο του μενού, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, και προσκαλώντας τους επισκέπτες να απολαύσουν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τις πλούσιες προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας.  

07.ATHENS CAPITAL MAPPEMOND RESTAURANT SUMMER MENU Νέο καλοκαιρινό μενού στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge

Με φόντο τη συγκλονιστική πανοραμική θέα και την κοσμοπολίτικη αισθητική του βραβευμένου εστιατορίου που δεσπόζει στο πιο εμβληματικό rooftop στην καρδιά της Αθήνας, το νέο καλοκαιρινό μενού υπόσχεται μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, ικανή να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

04.ATHENS CAPITAL MAPPEMOND RESTAURANT SUMMER MENU Νέο καλοκαιρινό μενού στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge

Η ομάδα του δημοφιλούς all-day restaurant, με επικεφαλής τον Executive Chef Δημήτρη Μπούτσαλη, τον Chef de Cuisine Δημήτρη Αρσενίδη και την Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη, έχει δημιουργήσει ένα μενού που συνδυάζει τόσο τα τοπικά προϊόντα όσο και τις μοντέρνες τεχνικές μαγειρικής, με γνώμονα την εποχικότητα των πρώτων υλών και πρωταγωνιστές φυσικά το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. 

06.ATHENS CAPITAL MAPPEMOND RESTAURANT SUMMER MENU Νέο καλοκαιρινό μενού στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge

Η υποδοχή γίνεται με ένα δροσερό καρπάτσιο τόνου, σε συνδυασμό με γεμιστό πετροσωλήνα με οστρακοειδή, αβοκάντο, εσπεριδοειδή και φύκια wakame, το οποίο προετοιμάζει για την αναπάντεχη συνέχεια. Το μενού ξεκινάει επίσημα με χταπόδι τερίνα και μια σάλτσα αγιολί με μίσο φάβας και καυτερή πάπρικα, συνοδευόμενα από τραγανή πατάτα, ντομάτα και πουρέ από φινόκιο. Στο κυρίως πιάτο δεσπόζει το φιλέτο λαβράκι σε μια τραγανή κρούστα μυρωδικών, που συμπληρώνουν οι ψητές ντομάτες με μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα θαλασσινών, αρωματισμένη με σκόρδο, τσίλι και βασιλικό καθώς και μια σάλτσα από χτένια γκαρούμ, που προσδίδει μια ιδιαίτερη πινελιά στο πιάτο. 

01.ATHENS CAPITAL MAPPEMOND RESTAURANT SUMMER MENU Νέο καλοκαιρινό μενού στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge
02.ATHENS CAPITAL MAPPEMOND RESTAURANT SUMMER MENU Νέο καλοκαιρινό μενού στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge

Ως επίγευση του νέου καλοκαιρινού μενού, δύο επιλογές επιδόρπιων ολοκληρώνουν ονειρικά αυτή τη γαστριμαργική εμπειρία: η πρώτη αποτελείται από ένα απολαυστικό σοκολατένιο ακροκέραμο – σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel MGallery Collection – με πλούσια μους από εκλεκτή σοκολάτα gianduja, και αγριοκέρασο αρωματισμένο με πιπέρι timut σε τραγανή βάση από πραλίνα φουντουκιού, ενώ η δεύτερη απογειώνει την πάβλοβα από σαντιγί λευκής σοκολάτας, σε συνδυασμό με ένα δροσερό σορμπέ Ινδικής καρύδας, ακτινίδιο και εξωτικά φρούτα. 

03.ATHENS CAPITAL MAPPEMOND RESTAURANT SUMMER MENU Νέο καλοκαιρινό μενού στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge

Μια ανάσα δροσιάς στο κέντρο της πόλης, το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας, που αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες αλλά και ένα κομψό περιβάλλον, με φόντο την εμβληματική θέα της Ακρόπολης. 

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.