Τον αποκαλούν Πικάσο της ζαχαροπλαστικής, τον θεωρούν μετρ της ζαχαρωτής αρχιτεκτονικής, ενώ η HeraldTribune τον κατατάσσει μεταξύ των εκατό πιο ταλαντούχων ανθρώπων του πλανήτη. Ο διάσημος Γάλλος pâtissier Pierre Hermé σίγουρα είναι ο μάγος της ζαχαροπλαστικής και τα λαχταριστά δημιουργήματά του στολίζουν τις υψηλής αισθητικής βιτρίνες των ομώνυμων μπουτίκ-ζαχαροπλαστείων στις διάφορες γωνιές του κόσμου.
Το προϊόν-φετίχ του μπραντ Pierre Hermé είναι τα macaroons, τα αφράτα κεκάκια γεμισμένα με ganache. Με γεύσεις σοκολάτας, βανίλιας, καφέ, μέντας, καραμέλας, φράουλας, μανταρινιού και τόσων άλλων.
Οι σοκολάτες είναι οι επόμενες στις αφίξεις των προτιμήσεων σε ταμπλέτες, καρεδάκια, nougatines, μικρά σοκολατάκια, τάρτες, croquants, sticks, σνακ σοκολάτας, παγωτά και σορμπέ, καθώς κι ένα σωρό επιδόρπια βασισμένα στις καλύτερες ποικιλίες σοκολάτας.
Στην πλούσια γκάμα προϊόντων προστίθενται χειροποίητες μαρμελάδες, καραμελωμένα φρούτα, κέικ, μεγάλη ποικιλία τσαγιών, μπισκότα, αρωματικά κεριά και βιβλία με τις συνταγές και τη φιλοσοφία του. Εξάλλου για τον Pierre Hermé το επιδόρπιο είναι το grand final και πρέπει να είναι αλησμόνητο.