Μια όμορφη βραδιά ήταν η χθεσινή! Καλεσμένη της Στέλλας Χόνδρου Marketing PR & CSR Manager του ξενοδοχείου και της Davlas Pr, βρέθηκα να απολαμβάνω μαζί με καλούς φίλους και συνεργάτες, σ΄ ένα ζεστό περιβάλλον, το υπέροχο μενού του Executive Chef του Athens Capital Center Hotel-MGallery Collection, Δημήτρη Μπούτσαλη.
Το εστιατόριο MFlavours βρίσκεται στον ένατο όροφο του ξενοδοχείου, με θέα από τη μία πλευρά – διαγωνίως -στο κτήριο της Βουλής και τον Εθνικό Κήπο και από την άλλη, σ΄ένα επίτοιχο γλυπτό- εγκατάσταση του Γιώργου Λάπα, το Mappemonde.
Ο χώρος μοντέρνος, ζεστός, κομψός και διακριτικός, στους τόνους του γκρι και του γαλάζιου, με μια ανοιχτή διαδραστική κουζίνα, εκπέμπει ανεπιτήδευτη πολυτέλεια. Το προσωπικό του εστιατορίου ευγενικό και εξυπηρετικό μας έκανε να νιώσουμε σαν το σπίτι μας.
Το μενού πλούσιο και απολαυστικό, επιμελήθηκε ο εξαιρετικός και έμπειρος Executive Chef του Athens Capital Center Hotel, Δημήτρης Μπούτσαλης μαζί με την ομάδα του, τον Δημήτρη Αρσενίδη (Sous Chef) και την Νάντια Μακρυγιάννη (Pastry Chef).
Συγκεκριμένα, δοκιμάσαμε:
Amuse bouche
Κονσομέ μανιτάρι – «χιόνι» από ΚΥΑΝΟ τυρί
Γαρίδες κοιλάδας και χτένια
αυγοτάραχο, κρέμα χρένου, finger lime και λάδι άνηθου
Τάρτα λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών
κρέμα ξυνομυζήθρας και ελληνικών χόρτων, ωμά και μαριναρισμένα λαχανικά, φουντούκι και κάστανο
Ραβιόλι κολοκύθα-κάστανο
ξηρό ανθότυρο, σάλτσα σιρόπι σφενδάμου και καφέ
Ψητό λαβράκι με λέπια πατάτας
πράσο και σέλερι ραγού, μανιτάρια, πουρές σελινόριζας και σάλτσα μύδια–σαφράν
Μοσχάρι 2 κοπές
αφρός πατάτας με χρένο, καπνιστά παντζάρια και ρόδι
Γαλατόπιτα
κρέμα βανίλιας με κατσικίσιο γάλα, παγωτό κανέλλα και τραγανό φύλλο
Μινιαρντίς και καφέ
https://athenscapitalhotel-mgallery.gr/el/εστιατόρια-και-μπάρ/