Σε απόλυτα εορταστική διάθεση, το ξενοδοχείο Athens Capital Hotel – MGallery Collection, υποδέχεται την Πρωτοχρονιά τόσο στο MFlavours, όσο και στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, στον 9ο και 10ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου.

ATHENS Προτάσεις για ξεχωριστά Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια της πόλης

Για την πιο εορταστική βραδιά του χρόνου, το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge και το MFlavours μας προσκαλούν σε ένα ακόμα γαστρονομικό ταξίδι, που υπόσχεται να προσφέρει μαγικές και αξέχαστες στιγμές με θέα τη στολισμένη και λαμπερή Αθήνα. Το μενού ανοίγει με το ιδιαίτερο μοσχαρίσιο κονσομέ “Madrilène” με φουά γκρα και τρούφα, ενώ στο δεύτερο πιάτο το κόκκινο βασιλικό καβούρι με χαβιάρι, αβοκάντο και χειμωνιάτικη σαλάτα προσδίδει μια δροσερή πινελιά, ιδανική για να υποδεχθεί το ραβιόλι με χτένι, καραβίδα, καφέ βούτυρο και dashi τρούφας. Στο κυρίως πιάτο, οι επιλογές περιλαμβάνουν ψητό καλκάνι με σπαράγγια, κουκουναρόσπορο, όστρακα, χαβιάρι και λάδι κάρδαμου  ή μοσχαρίσιο φιλέτο Wagyu με τάρτα λαχανικών με ρίζες, béarnaise παντζαριού και αφρό πατάτας-χρένου. Στην εκπνοή της αλλαγής του χρόνου, η γαστριμαργική εμπειρία φτάνει στο απόγειό της, με μια διαφορετική και ταυτόχρονα γιορτινή εκδοχή της κλασσικής μους σοκολάτας με την προσθήκη του λεμονόχορτου και πραλίνας κουκουνάρι.

ATHENS 2 Προτάσεις για ξεχωριστά Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια της πόλης

Και φυσικά, η αρχή του νέου έτους δε θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, παρά με ένα πλούσιο γεύμα στο πιο φημισμένο εστιατόριο της πόλης. Επτά ορεκτικά θα αποτελέσουν την έναρξη του απόλυτου πρωτοχρονιάτικου γεύματος μεταξύ των οποίων, ποικιλία από sushi & sashimi, σούπα βελουτέ με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και μασκαρπόνε με κρέμα τρούφας, ποικιλία από σαλάτες και φυσικά πλούσια είδη τυριών και αλλαντικών. Στη συνέχεια, οι επιλογές του κυρίως πιάτου εκτείνονται από σφυρίδα με χόρτα, κάστανα και μανιτάρια, ψητό στήθος κοτόπουλο με κολοκύθα και τρούφα, Black Angus beef Rib eye με σπαράγγια σχάρας και πουρέ πατάτας ή την μοναδική vegetarian επιλογή της ψητής σελινόριζας με τυρί Σαν Μιχάλη, πίκλα σελινόριζας, ψητά φουντούκια και σάλτσα beurre blanc αρωματισμένη με τρούφα. Το γεύμα ολοκληρώνεται με δύο επιδόρπια που θα που διεγείρουν όλες τις αισθήσεις: μους καρύδας με γιαούρτι και κόκκινα φρούτα και κορμός με πανετόνε, καραμελωμένη σοκολάτα και εσπεριδοειδή.

Πρωτοχρονιά στο Bungalow 7

Το Bungalow 7 στα Αστέρια Γλυφάδας, πιστό στην πορεία που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, φέρνει τη μαγεία των ημερών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, δημιουργώντας ένα χορό αισθήσεων, με γεύσεις, αρώματα και ήχους – όλα προορισμένα να ικανοποιήσουν τις μεγαλύτερες προσδοκίες.

α1961 Προτάσεις για ξεχωριστά Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια της πόλης

Το μενού της παραμονής Πρωτοχρονιάς, περιλαμβάνει τη βελουτέ του, με φρέσκα άγρια μανιτάρια, συνδυασμένη με τραγανό προζυμένιο ψωμί με βούτυρο τρούφας. Στη συνέχεια, το ταρτάρ καραβίδας ακολουθείται από νιόκι βουτύρου με σάλτσα νούμπουλο και τρούφα αλλά και φιλέτο μοσχάρι από τη Νάξο με supreme sauce και πατάτα dauphinois. Η σοκολάτα δεν θα μπορούσε να είναι απούσα και από εδώ, αφού για το γλυκό κλείσιμο ο pastry chef Φώτης Ρόης ετοιμάζει το Noir Eclat με namelaka σκούρας σοκολάτας, με ζελέ φραμπουάζ και ένα σοκολατένιο crumble στην κορυφή. 

α2063 Προτάσεις για ξεχωριστά Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια της πόλης

Το γιορτινό γευστικό ταξίδι συνεχίζεται αφού το Bungalow 7 θα σερβίρει το a la carte brunch του και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, από τις 11:00, προσθέτοντας ορισμένες επιπλέον προτάσεις, ειδικά φτιαγμένες για την συγκεκριμένη περίοδο. 

Πληροφορίες | Κρατήσεις: 2111907001 | Online κρατήσεις: www.bungalow7.gr 

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στην καρδιά της Αθήνας 

Μια ανάσα από την Ακρόπολη, στην οδό Φαλήρου 10, στο διώροφο νεοκλασικό που στεγάζει το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ, ο επικεφαλής σεφ Ανέστης Ποιμενίδης και η ομάδα του, σχεδίασαν ένα εορταστικό μενού πέντε σταδίων.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΝΗΜΑΝΗ 1 Προτάσεις για ξεχωριστά Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια της πόλης

Ποτήρια αφρώδους οίνου

Σούπα Άγριων μανιταριών | Καρπάτσιο τρούφας | Καμένη Κρέμα

Σαλάτα Παντζάρια εποχής | Βινεγκρέτ φραμπουάζ | Κατσικίσιο τυρί brülée | Φουντούκι

Ορεκτικό Ραβιόλι με χόρτα και αρωματικά | Σάλτσα παρμεζάνας | Λαδί μυρωδικών

Κυρίως Κόκορας | Κρέμα γλυκιάς κολοκύθας | Τερίνα πατάτας | Τρομπέτες | Gastrique εσπεριδοειδών

Επιδόρπιο Σοκολάτα γάλακτος | Καραμέλα raspberry | Τραγανή βάφλα | Κάστανο

€55/άτομο 

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη 

Τ. 210 9218180 

St. George Lycabettus Lifestyle Hotel

Στην πιο προνομιακή περιοχή της Αθήνας, το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, το βραβευμένο ξενοδοχείο με την “Καλύτερη Θέα της Ευρώπης” από τα World Luxury Hotel Awards, σας καλεί να γιορτάσετε με στυλ, λάμψη και εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

New Year’s Golden Glam Dinner (31 Δεκεμβρίου)

Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αποκτά χρυσή λάμψη στο “Golden Glam Dinner”. Ξεκινήστε τη βραδιά σας με καβούρι με κουμ κουάτ και ένα κομψό τραγανό ταρτάκι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και πέρλες λεμονιού, συνοδεία σούπας αστακού αρωματισμένη με brandy, γαρίδα Αμβρακίου και μαύρη τρούφα.

Τα κύρια πιάτα σερβίρουν την τελειότητα: σφυρίδα με σάλτσα Beurre Blanc και υφές από κίτρινο παντζάρι, αλλά και βιολογικό φιλέτο μόσχου με μανιτάρια King oyster και σάλτσα Perigeaux.

A0897991 3EDF 418E 9269 340E29546668 Προτάσεις για ξεχωριστά Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια της πόλης

Και όπως όλες οι ωραίες ιστορίες κρίνονται από το πόσο εντυπωσιακά τελειώνουν, ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων και μπαλόνια γεμάτα ευχές για τη νέα χρονιά που απελευθερώνονται στον αττικό ουρανό ακριβώς όταν η ώρα χτυπήσει μεσάνυχτα. Κι όλα αυτά υπό τη μελωδική συνοδεία της Valeria Siel και ενός εκρηκτικού DJ set που θα κρατήσει το ρυθμό μέχρι το ξημέρωμα.

«Βασίλαινας»

mail 3 Προτάσεις για ξεχωριστά Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια της πόλης

Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στις αγαπημένες μας γεύσεις για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς!  Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης έχει δημιουργήσει το πρωτοχρονιάτικο μενού, με έμπνευση από την ελληνική παράδοση και με δημιουργικές πινελιές, που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας»

Τόνος | μαύρο σουσάμι | πιπεριά καγιέν

Φιλέτο μόσχου ταρτάρ | πολέντα | χρένο

Βελουτέ από λευκές χειμερινές ρίζες | σολομός | μήλο | κάρυ

Καραβίδα ταρτάρ | κουμ-κουάτ | γλυκοπατάτα

Σφυρίδα | beurre blanc | χαβιάρι | πατάτες fondant | μπροκολίνι

Χοιρινό Ibérico | «ριζότο» σελινόριζας | ψητό πράσο | σαμπαγιόν lemongrass

Mont Blanc | κάστανο | μους λευκής σοκολάτας | φιστίκι | μπαχαρικά

Mignardises

Βασιλόπιτα

Τιμή: 120€ / άτομο 
Το μενού μπορεί να συνδυασθεί με κρασί
Τιμή wine pairing: 50€ / άτομο

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7210501

Βρασίδα 13, Αθήνα

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.