Η τελευταία -εν ζωή- έμπνευση του Mr. Issey Miyake, αποτελεί ωδή στην καινοτομία και την βιωσιμότητα.
O Issey Miyake συνδυάζει με επιτυχία την Ιαπωνική παράδοση και την πρωτοπορία, την απλότητα και το χρώμα, την δεξιοτεχνία και την υψηλή τεχνολογία. Το δημιουργικό του πνεύμα αντλεί την έμπνευσή του από την τέχνη, την αρχιτεκτονική, από τη φύση και τους ανθρώπους γύρω του.
‘Values, emotions and passion are the colors of our existence. The Salt of Life’’
Στα αρώματα όπως και στην μόδα, ο Issey Miyake αρέσκεται να προκαλεί το αναμενόμενο.
Τριάντα χρόνια μετά την εμβληματική και συμβολική επίκληση του νερού που έφερε την επανάσταση στον κόσμο της αρωματοποιίας με το λανσάρισμα του L’Eau d’Issey pour Homme (1994), ενός εξαιρετικού συνδυασμού διαφάνειας και κομψότητας, ο Issey Miyake αντλεί για ακόμη μια φορά την έμπνευσή του από ένα ζωτικό στοιχείο της φύσης: το αλάτι
Η δημιουργία του νέου Le Sel D’Issey, της τελευταίας εν ζωή δημιουργίας του Mr. Issey Μiyake, αποτελεί την πιο αισιόδοξη αφετηρία μιας νέας εποχής στην ιστορία των αρωμάτων. Είναι ένα σπουδαίο κληροδότημα του μεγάλου σχεδιαστή και μια παρακαταθήκη για το αύριο.
Το Le Sel d’Issey, ένας φόρος τιμής στην αρρενωπότητα που επανασυνδέεται με τις αισθήσεις, φέρνει στο νου την εικόνα της ευεργετικής φύσης που δίνει στους ανθρώπους την ώθηση, την ορμή και την επιθυμία να ζήσουν έντονα την κάθε στιγμή.
H αμοιβαία αλληλεπίδραση των στοιχείων της θάλασσας και του δάσους, είναι αυτό που κάνει το Le Sel d’Issey τόσο δυναμικό και συνάμα τόσο ζωντανό.
Η θάλασσα εκφράζεται με το εκχύλισμα των φυκιών laminaria και των βρυών βελανιδιάς, τα οποία είναι φυσικής προέλευσης και ανήκαν στην κατηγορία των φυκιών χιλιάδες χρόνια πριν μεταπηδήσουν στην ξηρά. Το θαλασσινό αυτό εκχύλισμα επικεντρώνεται στην φρεσκάδα του αλατιού που ενισχύεται από μια νότα φυσικού ginger.
Η γη ενσωματώνεται σε ένα σπάνιας ποιότητας vetiver με ισχυρές όψεις ορυκτού που καλλιεργείται για πρώτη φορά στην άμμο, καθώς και σε ξύλο κέδρου, που ανακυκλώνεται από ροκανίδια ξύλου. Όλες αυτές οι ξυλώδεις νότες δίνουν στο άρωμα την απίστευτη πυκνότητά του.
Ο αρωματοποιός Quentin Bisch (Givaudan), έχει καταφέρει να δώσει στο αλάτι κάτι περισσότερο από μία μυρωδιά: ένα άρωμα
«Το αλάτι είναι η ανάμνηση ενός κύματος στη γη και στο δέρμα. Η πρόθεσή μου ήταν να μεταφράσω την ενέργεια του αλατιού, το οποίο ανταποκρίνεται φυσικά στο νερό και έχει ερμηνευτεί από τον Mr.Issey Miyake ως ένας διαρκής διάλογος ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, ως τέλεια ισορροπία», μας εξηγεί ο αρωματοποιός Quentin Bisch και ο δημιουργός του αρώματος.