Στο δημιουργικό mood board της Majestæt για τη συλλογή “Muliebrity” Fall 2024,  η κομψότητα ακολουθεί τους ρυθμούς του σύγχρονου lifestyle, της overpowered γυναίκας, που επιλέγει τον μινιμαλισμό και τον αφαιρετικό αισθησιασμό. Έννοιες που στα χέρια της Μαρίας Σταύρου, Creative Director του brand, γίνονται συστατικά μιας σύγχρονης, ισχυρής γκαρνταρόμπας.

Majestaet Fall 24 16 H συλλογή Muliebrity υμνεί τη δυναμική κομψότητα

Μαλλί, μετάξι, βαμβάκι, lyocell, rayon. Υφάσματα που τονίζουν πρωτίστως την αξία του φυσικού έρχονται να συστήσουν μια συλλογή που σχεδιάστηκε για να κατέχει τον τίτλο της «δυναμικά κομψής». Στιβαρά, από τη μία, έτσι ώστε να συνθέτουν προστατευτικές σιλουέτες, ασταθή, από την άλλη, έτσι ώστε να δημιουργούν το εφέ μιας ρευστής εικόνας.

Εδώ, οι έντονοι ώμοι ενός σακακιού συνομιλούν με την τονισμένη μέση μιας hourglass γραμμής και τα παντελόνια που κολακεύουν του μηρούς αφήνουν στα flared τελειώματα να εξυψώνουν την ελευθερία κινήσεων. Τσέπες αντισυμβατικές που σχηματίζουν γωνίες, pencil φούστες που παίζουν με το bold hardware και διπλοσταυροκουμπωτές σιλουέτες που, όμως, αφήνουν ορατό μόνο το εξωτερικό κουμπί ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στο power dressing. 

3Majestaet Fall 24 1 H συλλογή Muliebrity υμνεί τη δυναμική κομψότητα

Διάφανα ασύμμετρα πουκάμισα που αφήνουν εκτεθειμένο τον ένα ώμο, ζακέτες με περίτεχνες μανσέτες και σακάκια που μπορούν να φορεθούν και ως μίνι φορέματα υμνούν το look γραφείου σε μια καθημερινότητα που κυριαρχείται από το day-to-night στυλ.

4Majestaet Fall 24 14 H συλλογή Muliebrity υμνεί τη δυναμική κομψότητα

Η αποπλάνηση τίθεται στο επίκεντρο και οι κορσέδες επιστρέφουν. Αυτή τη φορά όμως, αυτό το υπέρ το δέον θηλυκό κομμάτι σχεδιάζεται νατουραλιστικά έτσι ώστε να μην «κόβει» την ανάσα αλλά να λειτουργεί ως υπενθύμιση πως αν και ο χρόνος δεν σταματά να κυλά, πλέον είναι με το μέρος των γυναικών.

Βασικό χαρακτηριστικό όλων, το twist στον σχεδιασμό, το ημιτελές και οι έντονες αντιθέσεις. Ένας στητός κορσές αφήνεται στην ευθραυστότητα ενός διάφανου μπούστου.

Ένα crop top από βελούδο τοποθετεί το V-neckline στην πλάτη, καταλήγοντας σε ένα δραματικό δέσιμο. Και ένα λευκό μεσοφόρι παίζει τον ρόλο του κανονικού ρούχου και όχι του underwear.

Majestaet Fall 24 13 H συλλογή Muliebrity υμνεί τη δυναμική κομψότητα

Γραμμές και υφές, όλα άρτια σύμβολα μιας παλινδρόμησης μεταξύ πραγματικότητας και υπερρεαλισμού. Ένα undone preppy style που φέρνει σε επαφή το αυστηρό tailoring με τον αβάσταχτο αισθησιασμό. Εξαίσια προσθήκη στη συλλογή, το hosiery couture χαρακτήρα με τις φούστες-μεσοφόρια και τα knee- high καλσόν -ιδωμένα από την ανάποδη- αλλά και τα σορτς τύπου knickers να βάζουν στην εξίσωση τα εσώρουχα, θέτοντας την αποκάλυψη ακόμα και στο meeting table.

Majestaet Fall 24 8 H συλλογή Muliebrity υμνεί τη δυναμική κομψότητα

Στο κεφάλαιο «χρώμα», η επιστροφή στην ουσία της διαχρονικότητας που τονίζει την υπεροχή μιας hourglass σιλουέτας και ενός δυναμικού κοστουμιού έρχεται μέσα από μια παλέτα που λειτουργεί ως καταλύτης στο στυλ. 

Majestaet Fall 24 10 H συλλογή Muliebrity υμνεί τη δυναμική κομψότητα

Έτσι, χρώματα άρρηκτα συνδεδεμένα με το κλασικό, όπως το μαύρο, το γκρι, το λευκό και το πράσινο του ιγκουάνα μπαίνουν σε ανοιχτό διάλογο με το κόκκινο του κερασιού, το μπλε του κοβαλτίου και το βουτυρένιο κίτρινο -αποχρώσεις αρκούντως θηλυκές που τονίζουν την αξία του modest, υβριδικού στυλ της εποχής.

majestaet.com


What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.