Στην καρδιά του καλοκαιριού. Αφόρητη ζέστη, πολύβουη παραλία, ασφυκτικά γεμάτα τα παραθαλάσσια εστιατόρια και μπαρ… Για αυτό και η αναζήτηση απόδρασης προς κάπου περισσότερο δροσερά, πιο ξεκούραστα.

Προορισμός Μέτσοβο, μέσω της Ιονίας Οδού σε λιγότερο από 3 ώρες από Ναύπακτο. Η λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου είναι αλήθεια πως έχει αλλάξει θεαματικά την προσβασιμότητα στην Δυτ. Ελλάδα. Άνετη η διαδρομή μέχρι την-ίσως- πιο γραφική κωμόπολη της Ηπείρου, φημισμένη για τους εθνικούς ευεργέτες της, το φυσικό κάλλος, τα αξιοθέατα και τα 1.150 μέτρα υψόμετρο, από την επιφάνεια της θάλασσας. 

IMG 5275 Κατακαλόκαιρο στο βουνό
Photo courtesy Grand Forest Metsovo

Διαμονή στο Grand Forest Metsovo– στα 1.350 μέτρα, απέναντι στο Μέτσοβο και στο Ανήλιο, – μία εμπειρία 5 αστέρων στα βουνά της Πίνδου. Πανέμορφη τοποθεσία, υπέροχο περιβάλλον, ιδανικό κλίμα. Το θερμόμετρο, τουλάχιστον 14 βαθμούς δροσερότερα απ’ ότι στα παράλια, θέα άπλετη, ατελείωτο πράσινο, μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα σου-αφήνεσαι. 

CEDE3B10 B35B 4C34 BA85 8C2C4FC09DA6 Κατακαλόκαιρο στο βουνό
9D0477E0 D174 4745 9443 905B79EB6E9D Κατακαλόκαιρο στο βουνό

Βραδάκι: απολαμβάνοντας την σύγχρονη τοπική κουζίνα στο εστιατόριο 1.350- με την επιμέλεια του Executive Consultant Chef Γκίκα Ξενάκη. Δροσερό ποτό στο The Lobby, σχεδόν απόλυτη ησυχία. που διακόπτει πότε το κουδούνισμα ενός κοπαδιού στην πλαγιά και πότε ο ήχος μίας καμπάνας- μέχρι που ο ήλιος χάνεται πίσω από την απέναντι κορυφογραμμή. 

004F6BCA 3578 4497 972D 2A173F75C9A5 Κατακαλόκαιρο στο βουνό

Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου πολύ καλές, από την infinity κεντρική πισίνα, τους εσωτερικούς χώρους για jacuzzi για χαλάρωση, την εσωτερική πισίνα, το πρόγραμμα περιποίησης και σπα με τα αγαπημένα Valmont και Cinq Mondes, μέχρι το άνετο lobby με την ανεμπόδιστη θέμα, ιδανικό για να σχεδιάσεις μία σύντομη περιήγηση στο κοντινό δάσος ή την επίσκεψη στο Μέτσοβο. 

IMG 5322 Κατακαλόκαιρο στο βουνό

Μέσω Ανηλίου, για μία σύντομη στάση στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου του Μετσόβου- στα δεξιά η υψηλότερη γέφυρα στο δίκτυο της Εγνατίας Οδού- περιτριγυρισμένη από αμπελώνες, καστανιές και δύο μικρούς καταρράκτες με άφθονο και γάργαρο νερό πριν την είσοδο.

IMG 5325 Κατακαλόκαιρο στο βουνό

Και μετά στην κωμόπολη με τα πολλά αξιοθέατα: το Λαογραφικό Μουσείο Αρχοντικό Τοσίτσα, την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, την κεντρική πλατεία. 

Σήμα κατατεθέν το παραδοσιακό “γιαννιώτικο” γλυκό, ο αχνιστός ελληνικός καφές κάτω από τον ατελείωτο ίσκιο των πυκνόφυλλων πλατανιών.

IMG 5646 Κατακαλόκαιρο στο βουνό

   

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.