Η White Villa “σκαρφαλωμένη” σε μία πλαγιά του Χαρασώνα- στον Γαλησσά της Σύρου,  είναι ο ορισμός του slow living στην luxury εκδοχή του!

Σε αυτήν την απόμακρη γωνιά της κοσμοπολίτισσας των Κυκλάδων, ο Ziad Harb έχει στήσει το ησυχαστήριο του- ένα από τα πολλά “κοσμήματα”του high end property development agency Passion Luxury Living. 

DSC01385 copy 1 1136x1531.jpg 1 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου
Ο Ziad Harb στη White Villa

Σε αυτόν τον τόπο, όπου σμίγουν το θαλασσί του Αιγαίου με το μπλε του ουρανού των Κυκλάδων, ο Λιβανέζος real estate developer επιχειρεί να συνδυάσει αρμονικά την ακατέργαστη φύση με την προσιτή πολυτέλεια.     

IMG 5562 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου

Από την πρώτη στιγμή κιόλας που περνάς την είσοδο αισθάνεσαι πως ο χρόνος σου εδώ θα είναι διαφορετικός, πως θα ξεφύγεις, θα ξεχαστείς-έστω για λίγο- . Είναι οι “ανάσες” που γεμίζουν το είναι σου, το λευκό που ξεκουράζει το βλέμμα σου, η ανεμπόδιστη θέα, η μεστή απλότητα όπως την χαρακτήρισε ο λεβαντίνος οικοδεσπότης μας.      

IMG 4922 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου
IMG 4921 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου

Στο ευρύχωρο σαλόνι οι πρώτες συστάσεις, στην infinity πισίνα το δροσερό καλωσόρισμα, με τις ευχάριστες εκπλήξεις να ακολουθούν.

Ο Δημήτρης Πλυτάς, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Περί Τίνος, ετοιμάζει ένα από τα μενού του- συνδυασμός συριανής – κυκλαδίτικης μαγειρικής με φαντασία και τεχνικές υψηλής κουζίνας. 

αIMG 5258 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου

Όλα στην εντέλεια, από τη διακριτική μουσική, το υπέροχο ροζέ κρασί – ένα με το χρώμα του ήλιου που δύει, μέχρι το αεράκι που λες και δίνει το ρυθμό. Η Λένα ως φιλόξενη οικοδέσποινα φροντίζει για τα πάντα, ο Ziad γεμίζει τα ποτήρια, οι φωτογραφίες διαδέχονται η μία την άλλη με φόντο πια το βαθύ μωβ του ουρανού και η παρέα απολαμβάνει τις στιγμές.

Ούτως ή άλλως η White Villa, σε προδιαθέτει να χαμηλώσεις ταχύτητα, να εξωτερικεύσεις τις μύχιες σκέψεις σου, να έρθεις πιο κοντά με το εκτυφλωτικό λευκό των Κυκλάδων, στεγνό, ξηρό και απέριττο.     

DSC01895 1.jpg 1 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου

Σε αντιδιαστολή η Ερμούπολη, κοσμοπολίτισσα, πολύχρωμη, θαρρείς σκηνικό σε ορισμένα σημεία βγαλμένο από τον 19ο αιώνα, ένα πλούσιο παρελθόν που αποτυπώνεται σε σημαντικά ιστορικά κτήρια, σε τρούλους εκκλησιών, σε στενοσόκακα, σε μία βόλτα μέχρι τα Βαπόρια- στην πιο αριστοκρατική συνοικία της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.   

93580041 7319 4CC5 88FB 5F32F75E07E4 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου

Άλλη μία έκπληξη από τον οικοδεσπότη μας, το υπέροχο δείπνο στο Ciel.      

IMG 4813 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου

Και επιστροφή, με το φεγγάρι σχεδόν πανσέληνο να λαμπυρίζει στο ήρεμο Αιγαίο και την ησυχία παντού να σε περιβάλλει. Τόσο μακρυά από την πολύβουη Αθήνα, τόση ηρεμία εκκωφαντική λες και χάνεσαι στην πιο γλυκιά νύχτα του καλοκαιριού.   Μορφέας, και μετά η Ανατολή.  

DSC01174 Αντιγραφή.jpg 1 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου

Η παρέα ξυπνά, συγκεντρώνεται για πρωϊνό- τόσο οικεία όλα, η συντροφιά, η αίσθηση της απλότητας…και μία σύντομη επίσκεψη στον Φοίνικα- εδώ ο Ziad σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα από τα οικιστικά projects του- Από το 2021 στην Ελλάδα, από την στιγμή που αντίκρυσε την χώρα της Σύρου-αισθάνθηκε τη μαγνητική μαγεία του νησιού. Η αφορμή για να να εξερευνήσει την ποικιλόμορφη ομορφιά των Κυκλάδων.        

IMG 4851 1 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου
DSC01671b 1024x1536.jpg 1 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου

Πόσο γρήγορα κυλά ο χρόνος όταν περνάς όμορφα! Αποχαιρετούμε τον φιλόξενο τόπο, χαζεύουμε τις φωτογραφίες στην επιστροφή για Πειραιά και ήδη αναπολούμε…Εις το επανιδείν!

823ED1A0 56F3 4C40 A3A9 0B9DFC01F571 White Villa, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στην καρδιά του Αιγαίου

Photos Markos Trakas, Efrontrow

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.