Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο αμφιθέατρο “Ιωάννης Δεσποτόπουλος” του Ωδείου Αθηνών, απονεμήθηκαν τα 6α FNL Best Restaurant Awards, αναδεικνύοντας τα καλύτερα εστιατόρια του 2022 και επιβραβεύοντας την αριστεία στην ελληνική γαστρονομική δημιουργία.
204 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, κατανεμημένα σε 12 διαφορετικές “γευστικές” κατηγορίες κατάρτησαν και φέτος τη λίστα της ελίτ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής.
Στο πλαίσιο της λαμπερής τελετής βράβευσης, απονεμήθηκαν παράλληλα 16 ειδικά βραβεία, μεταξύ των οποίων τα “Εστιατόριο της Χρονιάς”, τίτλος τιμής ο οποίος φέτος παραδόθηκε στο εστιατόριο Delta, “Chef της Χρονιάς” που πέρασε στον Αστέριο Κουστούδη των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία και King George , “Best everyday city restaurant” που απονεμήθηκε στο Artisanal κ.ά. Το βραβείο Συνολικής Προσφοράς φέτος απονεμήθηκε στον πιονέρο της γεύσης Φωκίωνα Ζησιάδη, με το αντίστοιχο της “Προσφοράς στην Ελληνική Παράδοση” να παραδίδεται στα χέρια της Γιώτας Κουφαδάκη.
Στην απονομή παρευρέθηκαν περισσότεροι από 600 εκλεκτοί καλεσμένοι, όλοι πρωταγωνιστές της εστίασης, του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, απολαμβάνοντας μια τελετή που είχε όλες τις ωραίες γεύσεις της ζωής! Της αγωνίας, της χαράς, της συγκίνησης, της καταξίωσης, της επιβράβευσης.
Η Intracom ήταν ο μεγάλος χορηγός των 6ων FNL Best Restaurant Awards 2023 , τα οποία και φέτος τέλεσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ την τελετή τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κος Δημήτρης Φραγκάκης.
Με τον ιδιαίτερο τόνο της και τη μοναδικά ελκυστική σκηνική παρουσία της, ξεσήκωσε το επιλεκτικό κοινό η Μπέττυ Μαγγίρα, η οποία και ανέλαβε το ρόλο της βασικής παρουσιάστριας της βραδιάς.
Η επιβλητικότητα του σκηνικού τονίστηκε ακόμα περισσότερο από το κεντρικό και θεατρικά φωτισμένο prop της βραδιάς που δεν ήταν άλλο από έναν υπερμεγέθη συντηρητή κρασιών της Masterzen.
Την τελετή απονομής ακολούθησε ένα πολύχρωμο Food Parade στο περιστύλιο του Ωδείου με εκλεκτά εδέσματα που επιμελήθηκε το catering Δειπνοσοφιστήριον και ετοίμασαν ειδικά για τη βραδιά οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος (Delta Restaurant), Θάνος Στασινός (Byblos Mykonos & Kohylia-Grand Resort Lagonissi), Δημήτρης Δημητριάδης (Artisanal), Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος (Base Grill, Τραβόλτα, Hoocut, MetaMeat) και Μιχάλης Χατζηκαλημέρης (Four Seasons Astir Palace Athens). Κι όλα αυτά με την απολαυστική συνοδεία, κοκτέιλς, ποτών και καφέ που προσφέρθηκε από τους χορηγούς της βραδιάς, Moët & Chandon, τζιν Amazzoni, τα κρασιά Anhydrous της Σαντορίνης, τη μπίρα Craft, το νερό Δουμπιά και τον καφέ Taf.
Τα βραβεία-θεσμός FNL Best Restaurant Awards, στην έκτη τους χρονιά, αποτυπώνουν με συνέπεια τη σύγχρονη γευστική αισθητική, και αναδεικνύουν τους χώρους εστίασης όπου εκδηλώνονται συνεχώς οι νέες γαστρονομικές τάσεις. Η τελική λίστα διαμορφώθηκε από την πολυσυλλεκτική κριτική επιτροπή του FNL Guide και είναι αποτέλεσμα αμέτρητων γαστρονομικών οδοιπορικών και δοκιμών, απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας, πολλών παραγωγικών debates και ανταλλαγών απόψεων, αλλά κυρίως της τεχνογνωσίας και του πάθους της πιο έμπειρης και έγκυρης ομάδας γευσιγνωστών που διαθέτει η χώρα μας, δηλαδή των Πάνου Δεληγιάννη, Θάλειας Τσιχλάκη, Τάσου Μητσελή, Βασίλη Δημαρά, Γιάννη Δεβετζόγλου, Φώτη Τσιμέλα, Πάνου Σταθόπουλου, Βασίλη Μπακάση, Ντίνου Στεργίδη, Εύης Φέτση, Παναγιώτη Σωπιάδη και Χρίστου Φίλιου.
Photos Studio Panoulis