Μια Ιταλική γαστρονομική εμπειρία al fresco στο Atrium του Alexander’s Lounge

Στον καταπράσινο, ατμοσφαιρικό κήπο του Atrium του Alexander’s Lounge, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία υποδέχτηκε δημοσιογράφους και λάτρεις της γαστρονομίας σε μια βραδιά αφιερωμένη στις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και τη βιωσιμότητα.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΔΗΣ

Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης παρουσίασε το νέο μενού “Il Giardino Segreto”, εμπνευσμένο από τη βασίλισσα της μεσογειακής κουζίνας – τη ντομάτα. Ο σεφ μοιράστηκε την προσωπική του ιστορία για τη δημιουργία χειροποίητης σάλτσας από σπάνιες ποικιλίες, όπως Datterini, Nelly’s Grape, Marmande και Fiorentino Costoluto, τις οποίες καλλιεργεί φυσικά με τη βοήθεια μικρού παραγωγού στους πρόποδες του όρους Πατέρας. Η σάλτσα, αρωματισμένη με ανθό αλατιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μαγειρεύτηκε επιτόπου και συνόδευσε τέλεια τα ζυμαρικά, μαζί με παλαιωμένο τυρί Σαν Μιχάλη.

Το μενού περιλάμβανε επίσης αφράτη, τραγανή πίτσα με φυσικό προζύμι, σε τέσσερις μοναδικές εκδοχές – από την κλασική Μαργαρίτα μέχρι εμπνεύσεις με μορταδέλα, στρατσιατέλα και φιστίκι Αιγίνης ή πεκορίνο και ρικότα για τους λάτρεις της cacio e pepe. Ξεχώρισαν επίσης η χειροποίητη focaccia με αντζούγια και πιπεριές κονφί, η δροσερή panzanella με burrata και ντοματίνια, καθώς και μια επιμελημένη επιλογή ιταλικών τυριών και αλλαντικών, κομμένων μπροστά στους καλεσμένους με μια εντυπωσιακή vintage μηχανή κοπής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΦΑΣ (Pastry Chef)

Το γεύμα κορυφώθηκε με τις γλυκές δημιουργίες του Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα. Το αυθεντικό tiramisu, το χειροποίητο gelato και –φυσικά– το εντυπωσιακό Armenoville με φρέσκο παρφέ, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μαρέγκα και ζεστή σοκολάτα, ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Η εμπειρία πλαισιώθηκε ιδανικά από δύο εκλεκτές ετικέτες αφρώδους οίνου Ca’ del Bosco – ένα λευκό και ένα ροζέ Franciacorta από τη Λομβαρδία, που παράγονται με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας και διακρίνονται για την κομψότητα και την πολυπλοκότητά τους. Το λευκό Ca’ del Bosco θα προσφέρεται και by the glass, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μια μοναδική οινική εμπειρία.

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΟΛΥΖΩΗ

Η βραδιά “Il Giardino Segreto” ανέδειξε τον συνδυασμό της αυθεντικής ιταλικής γεύσης με τη βιωσιμότητα, την εντοπιότητα και την απαράμιλλη φιλοξενία της Μεγάλης Βρεταννίας, στον πιο ατμοσφαιρικό “μυστικό” κήπο της πόλης.

ΧΟΜ ΠΑΡΒΙΖ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΟΥΔΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΖΑΜΠΑΣΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΟΥΧΑ, ΑΜΑΛΙΑ ΜΕΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΣ
ΝΕΛΛΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ, ΜΥΡΤΩ ΜΗΤΣΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΔΗΣ, ΑΝΝΕΤΑ ΣΒΟΡΩΝΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΤΣΕΠΑ, ΕΛΕΝΑ ΚΑΖΑΝΑ
ΣΕΜΙΝΑ ΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΔΗΣ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΟΛΥΖΩΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΣΠΑΝΟΥ
ΕΛΦΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΓΛΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΖΑΜΠΑΣΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΑ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΟΛΥΖΩΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΖΑΜΠΑΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

ATRIUM OF ALEXANDER’S LOUNGE | 11.00 – 02.00
IL GIARDINO SEGRETO MENU | 17:30 – 23:30  
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 105 64
Τηλέφωνο: +302103330748

Photos Studio Panoulis

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.