Η 2016 Conscious Exclusive Collection συνδυάζει ανεπιτήδευτα την αίσθηση της ιστορίας με το μοντερνισμό. Το λανσάρισμα ορίστηκε για να συμπέσει με την έναρξη της έκθεσης Fashion Forward – 300 years of Fashion που θα φιλοξενηθεί στο Musée des Arts Décoratifs.


image

Η συλλογή θα αποτίσει φόρο τιμής στην έκθεση και αποπνέει την ιδέα της καλλιτεχνικής και εκλεπτυσμένης κομψότητας.

image

Για αυτή τη συλλογή Conscious Exclusive η ομάδα σχεδιασμού της H&M συνεργάστηκε στενά με το μουσείο για να εμπνευστεί από τις συλλογές του που αντικατοπτρίζουν αιώνες μόδας, καθώς και από τα έργα καλλιτεχνών όπως ο Gustave Moreau.

image

Το αποτέλεσμα μιας λαμπερής συλλογής μοντέρνων κομματιών για επίσημες περιστάσεις διαποτίζεται με την απτή γοητεία και την αισθητική κληρονομιά της ιστορίας.

image

Η σχεδιαστική ομάδα της Η&Μ μελέτησε τις συλλογές του μουσείου στο αρχείο της μόδας προκειμένου να επιλέξει κομμάτια που αποτελούν ορόσημο των τελευταίων τριών αιώνων υψηλής ραπτικής. Το αποτέλεσμα είναι μια σύγχρονη και καλλιτεχνική συλλογή που είναι ταυτόχρονα εκφραστική, προοδευτική, με περιβαλλοντική συνείδηση και πραγματικά μοναδική.

image
image

Η ρευστή και εύκολη γραμμή περιστρέφεται γύρω από τα χαλαρά φορέματα, τα περίτεχνα καφτάνια και τις φούστες με δομημένη γραμμή. Οι στάμπες προσθέτουν μια πινελιά έκπληξης, μετατρέποντας τα φορέματα σε πίνακες ή γλυπτά που δημιουργούν οφθαλμαπάτες. Ένα μακρύ βραδινό φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ έχει μια στάμπα με πτυχώσεις μαρμάρου, ένα αεράτο φόρεμα είναι διακοσμημένο με ένα τμήμα από τις Τρεις Χάριτες του Μποτιτσέλι.

image
image
image

Τα κοντά φορέματα και οι ριχτές μπλούζες ξεχειλίζουν από χαλαρή κομψότητα, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό και εκλεκτικό συνονθύλευμα μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος.

image

Τα υλικά περιλαμβάνουν βιολογικό μετάξι, κάνναβη, ανακυκλωμένο λινό και μίγματα Tencel® καθώς και νέα καινοτόμα υλικά, όπως χάντρες και στρας από ανακυκλωμένο γυαλί και Denimite – ένα υλικό που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο φθαρμένο τζιν, το οποίο η Η&Μ είναι η πρώτη εταιρεία μόδας που χρησιμοποιεί.

image
image
image

Η συλλογή θα διατεθεί σε περίπου 180 καταστήματα σε όλο τον κόσμο καθώς και online από τις 7 Απριλίου.

image

photos: Spyros Kanatas 

What do you think?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Comments Yet.